Home

Achtergrond 2 reacties

Geen schade bij dumping paprika aan Canada

Canada legt de komende vijf jaar een heffing van 193 procent op de invoer van Nederlandse paprika’s.

De maatregel vloeit voort uit een uitspraak van de Canadian International Tribune. Nederland heeft volgens het tribunaal laatste drie jaar paprika’s gedumpt op de Canadese markt. Hoewel daarbij geen schade is berokkend is de kans op schade in de toekomst volgens de rechter groot.

De Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) spande in maart een zaak tegen Nederland aan. Paprika’s zijn volgens de telersorganisatie onder een veel lagere prijs in Canada afgezet dan in Nederland. Daardoor won Nederlands product het van Canadees product, waardoor lokale telers 48 miljoen euro aan inkomsten misliepen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    Dit noem ik inbreken over de rug van de teler, die betaalt nl. het prijsverschil dubbel en dwars, omdat alle paprika's voor een lage prijs zijn ingekocht. De markt was immers vol, dus de prijs zakte zover, dat inbreken in Canada mogelijk werd. Nu betaalt de teler ook deze kosten, omdat markt nog steeds vol is, dus een slechte prijs.

  • no-profile-image

    Jan Cynisch

    Dat is nou onze beroemde VOC mentaliteit....

Of registreer je om te kunnen reageren.