Home

Achtergrond 7 reacties

Geen kip, varken of koe erbij in Limburg

In Limburg mag geen kip, varken of koe meer erbij komen. Dat stelt de Milieufederatie Limburg in haar deze week gepresenteerde ‘Landbouwvisie, op weg naar een duurzame landbouw in Limburg’.

Het belangrijkste speerpunt uit deze visie is dat in Limburg in geen geval méér dieren gehouden mogen worden. "Het plafond is bereikt", aldus de directeur van de Limburgse Milieufederatie Hans Heijnen. Hij stelt dat, ondanks de hedendaagse technische verbeteringen, de landbouw nog verre van duurzaam is. Hij vindt het bovendien te gek voor woorden dat de voer-mestkringloop een globale issue geworden is.
De Milieufederatie pleit voor verregaande maatregelen om een duurzame landbouw in Limburg mogelijk te maken. Speerpunt van het overheidsbeleid moet zijn dat er geen dieren meer bij komen en dat veehouderijen duurzaam moeten worden. Deze omslag in de landbouw is volgens de Milieufederatie noodzakelijk.

Op basis van de problemen die de landbouw veroorzaakt, de gewenste ontwikkelingen en het tekort schietende overheidsbeleid, pleit zij voor maatregelen op gebied van milieu en klimaat, ruimte en landschap, natuur en volksgezondheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Ik denk dat dit de laatste stuip trekkingen zijn van deze verenigingen Hier in gelderland zitten deze idioten ook maar zonder subsidie zal de meeste glans er straks wel afgaan.Ik hoop alleen niet dat ze dan weer terug grijpen naar in hun ogen laatste redmiddel . Iedereen weet wel wat ik hiermee bedoel

 • no-profile-image

  a hamstra

  mooi plan, maak ook even een financieel
  plaatje er bij. zodat onze ouderen niet in hun poep luiers blijven liggen.

 • no-profile-image

  Boer

  De ene helft van Nederland draait productie en houdt de economie op gang. De andere helft produceert alleen praatjes en dan nog het liefst over de rug van producerende mensen. Het meest schrijnende is nog dat ze er geld voor krijgen. Niemand mist dit soort lamzakken wanneer ze zouden verkassen naar een andere planeet.

 • no-profile-image

  boer

  Er is al een uittocht van mensen uit Limburg, dus heel verstandig (?) om ook de boeren nog uit Limburg weg te jagen. Over een tijdje lopen ze weer te jammeren: we hebben geen werk, Limburg loopt leeg, HELP ONS. ALs de rest van Limburg even "slim" is als deze praatjesmaker is het misschien maar beter als de Limburgers langzaam uitsterven.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Blijkbaar groeit er nu al te veel eikenhout in Limburg, want deze meneer heeft op zijn minst een dunne plank voor zijn kop. Al jaren nemen de aantallen koeien en stieren af in Limburg en het onderhoud van het teveel aan natuur is nu al niet meer te betalen door de burger en deze meneer wil er maar mee doorgaan. Er zouden nog veel koeien bij moeten komen om al het grasland de komende jaren te onderhouden, anders komt er nog meer akker en industrieterrein en erosie.

 • no-profile-image

  Arjan

  Wat een domme redenering van deze limburgse milieufederatie. Mag het aantal inwoners van Limburg (mensen) wel toenemen ??? Mag DSM wel blijven in Limburg of Nedcar ??? Ook dit heeft invloed op milieu en natuur. Je kunt niet domweg alleen de landbouw als schuldige aanwijzen en deze sector opzadelen met een sterfconstructie !!!

 • no-profile-image

  Stress

  Vlugger dan vlug, zoveel mogelijk vergunningen aanvragen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.