Home

Achtergrond 277 x bekeken 3 reacties

Geen groen licht eigen gentech-beleid EU-landen

De EU-landen mogen voorlopig nog niet zelf bepalen of ze de teelt van genetisch aangepaste gewassen toelaten binnen hun grenzen.

Bij de EU-milieuministers bleek vandaag tijdens beraad in Luxemburg geen meerderheid te vinden voor dit voorstel van de Europese Commissie. Twee weken terug was dat ook bij de EU-landbouwministers nog niet het geval.

De Europese Commissie wil de lidstaten vrijlaten bij het toelaten van gengewassen als bewezen is dat die niet schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Ook Nederland is daar groot voorstander van. Op dit moment verloopt de toelating van gengewassen erg traag, omdat de lidstaten daarover uiteenlopende opvattingen hebben.

Er was donderdag geen Nederlandse minister aanwezig in Luxemburg in verband met de beëdiging van het nieuwe kabinet. Een hoge ambtenaar nam voor Nederland de honneurs waar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank

  Ik snap nooit zo goed WIE uit Nederland daar zo'n groot voorstander van is? Die ene hoge ambtenaar? Als we denken onze landbouw te redden met 0,004% efficientieverhoging door gentech...
  gewoon niet aan beginnen en je goeie imago en je licence to produce, vooral in stand houden!

 • no-profile-image

  Patrick

  Lees vooral in het artikel "Only the Netherlands -- a firm backer of GM agricultural innovation -- gave its solid backing.". .

 • no-profile-image

  Herman van Bekkem

  Interessant artikel over de EU bijeenkomst:

  States rip apart EU bid to fix GM crops mess

  ´Only the Netherlands -- a firm backer of GM agricultural innovation -- gave its solid backing.´

  http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jSJD3JJQBajCXf9vEiRnzEbDK-Lg?docId=CNG.87edb35a8d312b35562231e10b3cddfa.691

Of registreer je om te kunnen reageren.