Home

Achtergrond 204 x bekeken

Geen blokje kaas meer voor dikke kat

Het is net zo simpel als bij mensen: huisdieren moeten meer bewegen en minder eten om overgewicht te voorkomen.

Dat liet een dierenarts vandaag weten tijdens het speciale spreekuur voor dikke katten en honden in de dierenkliniek van de Universiteit Utrecht.

Vanwege dierendag konden dikke huisdieren zich daar gratis laten nakijken. En vaak luidde het advies: stoppen met tussendoortjes. Volgens dierenarts Ronald Jan Corbee zijn vooral blokjes kaas funest. ”Een blokje van 15 gram kaas voor een kat staat gelijk aan ongeveer tweeënhalve hamburger voor een mens.”

De 9-jarige kat Tijgertje bijvoorbeeld die net uit de behandelkamer komt, moet het voortaan doen met een beetje minder. ’Obesity management’ staat op het speciale pakje voer dat mee is gegeven door de dierenarts, samen met het advies ’meer bewegen. ”Hij is inderdaad nergens voor te porren”, geeft de eigenaar toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.