Home

Achtergrond 391 x bekeken

Geen Panoramawiel bij Keukenhof

Er komt geen reuzenrad bij de bloemententoonstelling Keukenhof.

Alle betrokken partijen waren het er over eens dat dit rad, een zogenoemd Panoramawheel, in het seizoen van 2011 een bezoek aan het bloemenpark een extra dimensie zou geven maar het initiatief werd vorige week afgeblazen net voordat de benodigde handtekeningen zouden worden gezet.

Annemarie Gerards, manager public relations van Keukenhof zegt dat de exploitant van het meer dan vijftig meter hoge Panoramawheel er op het laatste moment vanaf zag. "De ondernemer heeft die beslissing genomen mede naar aanleiding van zijn ervaringen tijdens de onlangs gehouden Sail Amsterdam waar de belangstelling meer dan overweldigend was. De exploitant heeft toen besloten om niet vele weken op een vaste locatie te willen staan. Uiteraard is dat zijn beslissing en moeten we het daarmee doen. Jammer is het natuurlijk wel, want er is veel voorwerk verricht. De attractie biedt de bezoekers de kans om de omliggende bollenvelden van bovenaf te kunnen zien en fotograferen.

Er zijn geen alternatieven die het voorgestelde Panoramawheel konden benaderen. Elk alternatief zou minder spectaculair zijn en minder comfort hebben dan het exemplaar dat beoogd was naar Keukenhof te komen. Wij gaan door met onze plannen, hetgeen betekent dat we van 24 maart tot en met 20 mei de honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland een geweldige bloemenshow bieden. Dit keer onder het thema 'Duitsland, land van Dichters en Denkers'."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.