Home

Achtergrond 97 reacties

Ganzenseizoen vroeg begonnen

Dit najaar lijkt het ganzenseizoen vroeger dan ooit van start te gaan. De eerste landelijke ganzentelling die dit weekeinde plaatsvindt levert waarschijnlijk ongewoon grote aantallen op voor de tijd van het jaar.

Dat meldt Sovon Vogelonderzoek op natuurbericht.nl. Het grootste tot nu toe getelde aantal ganzen was 285.000 in oktober 2004, eveneens een seizoen met een vroege start.

Telposten die de ganzentrek bijhouden registreerden vanaf 28 september de eerste, uit het noordoosten binnenkomende kolganzen. Op 3 en 4 oktober was er de hele dag sprake van massale trek en kwamen meer dan 100.000 kolganzen in ons land aan, zo meldt de organisatie. De nu waargenomen trek valt ongeveer tien dagen eerder vergeleken met voorgaande seizoenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte jagertje,tip:google even op weblog Frank Dales"leuk idee van 24 sept"
  hier is e.e.a. nog na te lezen met reacties.mvgjvf

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Jvf, ik behandelde Boer in Opleiding alleen maar op dezelfde wijze waarop hij omgaat met mensen die al maandenlang de tijd en moeite nemen om hem keer op keer waarheidsconforme uitleg te geven. ZELFS aan het geduld van fatsoenlijke mensen zijn grenzen! En als ik ergens een hartgrondige afkeer van heb dan wel van zinloze herhalingen. Gelukkig is Herkauwer daar veel beter in.

 • no-profile-image

  exact

  Spotvogel, ik onderschrijf JVF's woorden. Ik ben niet bekend met jagertjes cijfers, maar zijn uitleg lijkt me plausibel. Overigens kun je in NL prima een jachtakte hebben zonder lid te zijn van het KNJV. Misschien gelukkig voor jou is niet elke jager geïnteresseerd in lidmaatschap.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  en als we met zijn allen er niks aan doen dan komen er meer en meer van die ganzen. elk jaar wordt het erger en erger vooral als er geen afschot komt van die lieve beestjes in sommige ogen maar in mijn ogen zijn het beesten die te veel stront en etc. achter laten. ik zie ze liever nu vertrekken dan morgen. in het gebied waar ik woon als boer in opleiding zie ik het niet goed komen paar jaar terug waren er maar enkele groepen ganzen maar de afgelopen paar jaar zie ik er helaas veels te veel. gegroet

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  dat kun je wel zeggen spotvogeltje, maar zonder ons boeren kun jij helemaal niks. geen eten goede vlees, melk, eieren, groenten etc. dan zul je helemaal verhongeren. als we nou eens de ganzen populatie in zouden perken dan kunnen we weer eens redelijk normaal door boeren want hoe het nu gaat vooral in het gebied waar ik woon is het bar en boos met die verekte ganzen. en spotvogeltje je kunt blijkbaar alleen maar onzin uit kramen. je kunt dan wel zeggen dat wij boeren koeien als een karkas naar de slachterij sturen. maar daar ben ik het totaal niet mee eens wij werken naar een duurzame veestapel toe die lang mee gaat. en niet wat jij zegt want dat gebeurt niet meer. door rassen te kruisen krijgen we een veestapel met net wat meer bespiering. op de maas en waal zal wel een grote mist bank hangen want hoe jij tegenwoordig hier typt is het erg belachelijk. ha anti, jacht besta jij ook nog ik dacht dat jij al in spanje zat bij onze grote kinder vriend ik hoop maar dat hij je daar achter laat hoeven we ook niet meer te luisteren naar de onzin van jou. gegroet

 • no-profile-image

  spuit

  Dus meer jagers dan leden van PvdD, en de jagersclub groeit nog sneller ook. Goed werk, anti.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nou spotvogel, Als ik jou taalgebruik van het afgelopen jaar zo lees, heb jij jouw grens van fatsoenlijk en geduldig mens reeds lang geleden bereikt of nooit kunnen vinden.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Mien

  Ja de natuurliefhebbers vinden het wel oke dat de ganzen grazen bij de agrariërs. Als er nu eens een goede vergoeding tegenover staat voor de schade mogen ze bij vele gerust blijven grazen. Te denken valt aan circa € 2.500,- per hectare. Dit bedrag is nodig om de schade te herstellenaan de percelen, voer te kopen voor het vee en niet te vergeten de extra veearts kosten te betalen voor vee wat ziek wordt door de uitwerpselen.

 • no-profile-image

  oplettende

  Mischien komen ze alleen wat eerder en zijn het er wel minder dan vorige jaren
  maar...
  Ook voor het komende ganzenseizoen alle schade blijven claimen.
  Wellicht wordt men een keer wakker in Nederland.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer in Opleiding stop maar met die opleiding, wat dat wordt nooit wat met jou. Ik heb je nu al tig keren uitgelegd dat broedganzen heel wat anders zijn dan Siberische wintergasten. Blader het forum: ganzenopvang kan 8.4 miljoen goedkoper' er nog maar eens op na en lees vooral hetgeen ik op 7 oktober om 19.02 aan Hans Drievliet heb geschreven. Jij zit appels met peren te vergelijken en zelfs een boer in opleiding moet snappen dat zoiets niet klopt. Zoals jouw verhaal over toenemende winterganzen ook iedere grond van realiteit mist. Siberische kolganzen en rietganzen overwinteren al sinds mensenheugenis in Friesland. En zij zijn de boeren nooit tot last geweest. Dat er sinds enkele tientallen jaren steeds grotere broedpopulaties van grauwe ganzen zijn is een feit. Maar dat heeft absoluut niks van doen met de Siberische ganzen!

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  mien, herkauwer die mag wel samen met mij mee om de koeien te zien weiden, wij willen ze zolang mogelijk buiten houden om dat we hoe het nu lijkt te weinig voer hebben al moet het mais er nog af. maar die koeien willen het gras niet vreten waar die gevleugelde vriendjes van herkauwer zitten. al die stront van die ganzen, herkauwer jij wilt toch ook niet eten uit een bord vol met stront. maar nee dan horen we je niet oud medewerker van sovon. wij zullen die gevleugelde vrienden van herkauwer zolang ze hier zijn en op onze gronden zitten verjagen met onze hond. dan kan ik wel een boer in opleiding zijn maar je wilt toch wel het beste voor je koeien en zoveel mogelijk uit je bedrijf halen zonder die gevleugelden in je land. dan kan je wel vergoedingen krijgen maar dat duurt in mijn ogen veels te lang.

 • no-profile-image

  Katja

  Spotvogel jij was vertokken van dit forum, maar blijkbaar zo "publiek"opgewonden, dat je eigen woorden van ik kom niet terug, hebt terug genomen.
  Jou mening is niet een gelijk! Leer dat eens!

 • no-profile-image

  exact

  J@gertje, dank voor de cijfers met onderbouwing. De groei van het aantal jagers kun je volgens mij volledig toeschrijven aan figuren als anti-jacht. Door zijn manier van ageren bereikt hij juist het tegenovergestelde van wat hij wenst. Logisch eigenlijk, maar wel grappig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, ik ben het beu. Net als van ??,?? zijn jouw personalia mij bekend. En jullie gore gossip moet stoppen. Want aan alles zijn grenzen. By the way: mijn goede vrind Aloys Tekortschot en zijn maten en vriendinnen tussen Grol en de Pruus houden alles volcontinu in het oog. Blijf dus maar diep in jouw rovershol, want alle hoogzitten en knusse jagershuisjes in de Graafschap worden in het oog gehouden. 't Is maar dat je het weet.

 • no-profile-image

  J@gertje

  PURE BLUF !!
  In het oog houden vanaf de openbare weg is het enige wat jij mag en kan.
  Je gaat maar lekker je gang "faunabeschermertje" want ik heb niets te verbergen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Boer

  'Ben het helemaal met Mien eens en het maakt me niet uit Herkauwer of het nu overwinterende Siberische ganzen of over blijvende Zomerganzen zijn. Je wordt er gek van en maar verjagen, linten spannen, formulieren invullen, bij het ontbreken van de geringste informatie komen de formulieren retour, wachten tot er iemand komt van het Faunafonds. Karige uitkering, want ja een boer heeft ook maar een karig inkomen. Het woord rentmeesterschap kan ik in dezen niet meer horen, ik geef al jaren deze beesten te eten.

 • no-profile-image

  Mien

  Zeg Herkauwer, de koeien willen wij zolang mogelijk buiten laten weiden... Bovendien hebben wij ook nog zoiets als schapen en deze kunnen het hele jaar door buiten lopen als er genoeg gras staat. Maar als gansje veelvraat alles opvreet hebben wij voor onze lieve wollige vriendjes geen eten....Maar ja zover denk je niet.....en geeft bovendien aan dat je vanaf deze periode ook al niet meer buiten komt. Hoezo blinde woede?

 • no-profile-image

  Mien

  Waarom zijn altijd de agrariërs dom? Volgens mij Jan kom je ook niet verder dan tv met natuurfilmpjes kijken. De werkelijkheid is helaas dat de ganzen echt veel stront achter laten en het sappige gras opvreten. Bovendien is in het verleden weleens bij boeren vee aangekocht uit een ander gebied waar geen ganzen zaten. Gevolg deze koeien en schapen werden ziek van de bevuilde percelen waar de uitwerpselen van de ganzen lagen en een aantal zijn overleden. Hoe ik dat weet? Nou puur omdat dit onderzocht is door sectie. Ja Jan maar dat weet jij natuurlijk niet en wil het ook niet weten. Gelukkig zijn wij agrariërs net als Boer in opleiding niet zo dom om dingen uit te kramen waar je geen onderbouwing voor hebt.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste JVF,
  Ik heb het hele verhaal gelezen.
  Frank Dales had het alleen "leuk" gevonden als hij de jacht in kwaad daglicht had kunnen zetten.
  Nu is het hele verhaal in de doofpot beland maar als de uitlsag andersom was geweest hadden ze het breed uitgemeten in de publiciteit gebracht.
  @Exact, Er zijn ongeveer 21.000 jagers bij de KNJV aangesloten en er zijn nog ongeveer 9000 jagers die al dan niet aangesloten zijn bij de NOJG.
  Er worden per jaar namelijk rond de 30.000 jachtaktes afgegeven.
  Hoe graag de anti jacht lobby het ook anders doet beweren, de laatste jaren is het aantal jagers weer in de groei.
  Er doen ieder jaar zo'n 850 aspiranten examen waarvan er gemiddeld zo''n 600 in het eerste jaar slagen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  exact

  Zo kun je het ook zeggen, Katja.

 • no-profile-image

  exact

  Hoeveel jagers zijn er nu eigenlijk? Anti rept over 30.000 en toen ik een jaar terug sprak over 20.000 werd gezegd dat ik het aantal schromelijk overdreef. Verder niet zo belangrijk hoor, maar het toont hoe met cijfers en percentages wordt gegooid zonder dat daar eens kritisch naar gekeken wordt...

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Exact, het is razend moeilijk om de juiste aantallen hobbyjagers te achterhalen. De KNJV geeft al tientallen jaren een dikke 30.000 leden-jagers op, maar volgens mijn info is het met een krappe 16.000 royaal gezegd. Nét als bij faunatellingen overdrijft men dus schromelijk. Een klein aantal jagers is lid van de NOVJ. Ik denk dat dit er minder dan 1500 zijn. Een aantal daarvan is tevens bij de KNJV aangesloten. Die doublures schrap ik dus tegen elkaar weg. Al met al kom ik zo op een krappe 17.500 hobbyjagers. Daarvan zijn minimaal 3450 nimrods dermate oud en versleten dat het feitelijk onverantwoord is om hen gewapenderhand het buitengebeid onveilig te laten maken. Meerdere duizenden jagers missen, al dan niet ten gevolge van jachtincidenten, delen van handen, armen, aangezicht, romp of benen, of hebben ernstig oog- en gehoormankeren. Op drukke jachtdagen en tijdens de Game Fair oogt ons buitengebied plaatselijk dan ook als een open inrichting. Letterlijk! Van die 17.500 jagers woont er een aantal permanent in het buitenland en jaagt hoegenaamd nooit meer op vaderlandse bodem. Een groot aantal in ons land woonachtige jagers (ca 92%) gaat een of meermalen per jaar op jacht in het buitenland en heeft in ons land geen eigen jachtveld. Wel maken zij deel uit van Wbe's en Fbe's, nét als het legioen van nog ongeletterder drijvers en meelopers, die door de jachtwereld worden gebruikt om méér getalsmatige body aan het eigen tijdverdrijf te geven. Maar een échte knuppel, spaans rietje, polsstok of vuvuzela is geen jachtgeweer en zulk voetvolk laten wij dus gewoon buiten beschouwing. Over die Boer in Opleiding kan ik kort zijn: zowel Herkauwer als ik hebben die onverlaat maandenlang serieus genomen en voorzien van heldere, deugdelijke en waarheidsconforme informatie. Maar dat was allemaal boter aan de galg gesmeerd! Boer in Opleiding behoort tot het zelfde clubje van anonieme negativo's zoals ook ??,??, Jagertje en meer van die zulthoofden. Met dergelijk volk valt geen zinvolle discussie te voeren. Het zei zo.

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte,spotvogel wat bedoelt u met novj?,ikzelf ben i.d.d. lid van beide,dus pas op en tel mij niet dubbel.Wat boer in opleiding betreft:van u als geletterd persoon mag verwacht worden dat u anderen in hun waarde laat.Gelezen uw laatste reactie in dit forum,hecht ik ook minder waarde aan uw reacties op andere forums mvg jvf

 • no-profile-image

  ??

  @Spottertje,
  Welke waarheid, de in jou ogen doende waarheid, dat is een heel groot verschil!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste JVF, Wens je vrouw alvast veel succes van mij.
  Het is een heel mooie en leerzame cursus.
  Zorg er wel voor dat ze wel op tijd begint met kleiduiven schieten.
  Ook de oefendagen voor omgang hagelgeweer en kogelschieten in Biddinghuizen zijn héél belangrijk.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Boer

  Voor veel boeren worden ganzen zo langzamerhand en nachtmerrie! Ook al zou ik per jaar 2500.-- euro per hectare vergoeding krijgen, dan had ik nog liever dat ze bij mijn buren op het land zaten. Alle mensen die reageren op deze side, dat het allemaal zo geweldig en mooi is , verdienen dat ze dagelijks in hun voortuintje neerstrijken. Discusieren we dan eens verder, weet iedereen echt waar ze over praten. Het is en wordt een echte PLAAG.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Ziet en hoort het zult der natie, zo respect- en hersenloos, vals gevooisd en zonder gratie, Hamstra gij zijt bar en boos! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  Mien

  Natuurlijk zijn wij die last van de ganzen ondervinden weer de boos doener. Kan je vertellen en met onderbouwing dat in ons gebied de laatste jaren de aantallen explosie zijn toegenomen. SOVON komt zelfs ook met nog meer verontrustende tellingen uit ons gebied. Natuurliefhebbers hebben overal de mond van vol zolang het maar niet bij hun zelf in de tuin of balkon of id plaats vindt. Er moeten wel koeien in de wei blijven etc. maar dan moet je wel te vreten hebben voor het vee. Maar zodra ik roep om een vergoeding van € 2.500,- is niemand van de geliefde natuurliefhebbers thuis. Wel voor een dubbeltje op de eerste rang voedsel willen kopen. Lekker importeren uit andere landen met nog meer gebruik van anti-biotica en meer dierenleed. Maar daar sluiten deze lieverds de ogen voor.

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte jagertje,ik heb deze tip ook bedoeld voor andere mensen die een gefundeerde mening willen,dus mensen allemaal even die weblog lezen,om te lezen hoe eenzijdig D.B. denkt. En met die 850 cursisten zit je er een naast,je was mijn echtgenoot vergeten die in november ook start met de cursus.mvg jvf

 • no-profile-image

  Herkauwer

  Verdorie Mien en Boer, er zijn 's winters helemaal geen koeien in de wei. Alle kuilgras ligt in de kuil, het hooi op zolder en de beesten worden op stal gevoerd. Wat jullie in je blinde woede over "Zomerganzen" doen is onschuldige medeschepselen het recht op leven ontzeggen. Nogmaals dus: Siberische ganzen broeden in de poolstreken, komen hier overwinteren en zijn half maart weer vertrokken. Houd verdikkeme toch eens op om alle dieren over een kam te scheren! Anders verdwijnt ook nog het laatste restje begrip dat er in de maatschappij nog voor boeren is.

 • no-profile-image

  exact

  Spotvogel, ik wil me in deze discussie niet mengen, omdat die geen nieuwe inzichten biedt en slechts gehakketak oplevert. Het zal wel een (forum)discussietechniekje van je zijn, maar je doet wel onterecht kleinerend tegenover boer in opleiding. Het idee dat je tegen een jongeling praat, maakt dat je al spreekt over onderricht van herkauwer waarbij de aanhoorder ervan beschuldigt wordt eigenlijk hersenloos te zijn. Zo ga je in elk geval niet met elkaar om. Een discussie impliceert al een verschillende mening, ga daar dan ook op een fatsoenlijke manier mee om. Anders kun je beter een radicaal natuurclubje oprichten, dan weten we tenminste allemaal tegen wie we (niet) willen praten.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste exact,
  Het blijkt voor spotvogel een razend moelijke klus te zijn om aan te geven hoeveel jagers er in Nederland geregistreerd zijn.
  Bijzondere wetten heeft een computersysteem waarin alle in Nederland afgegeven jachtaktes opgeslagen zijn.
  Met één klik op de knop liet mij de ambtenaar Bijz. wetten weten dat er ongeveer 30.000 jachtaktes zijn afgegeven dit jaar.
  Hieruit blijkt dat er weer een groei in te vinden is want een jaar of 5 geleden waren er rond de 27000 aktes verleend.
  Over de inhoud van spotvogel zijn verhaal kan ik kort zijn.
  Ik heb geen ellenlang kul verhaal nodig om mijn gelijk te halen.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, De enigen die zich in de kaart laten kijken zijn jij en je zelfverzonnen broertjes en zusjes.
  Al scheldend, tierend en briesend heb je al je geloofwaardigheid reeds lang verspeeld.
  Denk je nu werkelijk dat er ook nog maar één normaal denkend mens is die jou soort ook nog maar één seconde serieus neemt?

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  En herkauwertje, als mijn personalia bij jou bekend is wat letl je dan nog meer?
  Maak het maar bekend op dit forum.
  Dan kom je tenminste met feiten en niet met bluf.


  Groet,
  J@gertje.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Mien ik verklap je een geheimpje. Ik ben afgestudeerd veterinair en heb dertig jaar terug in Utrecht bij prof Herman van Genderen gestudeerd. Ik hou altijd mijn vakliteratuur bij en er is nog nooit een verband aangetoond tussen het via de ganzenmest overbrengen van veeziekten. Dat weet ik zéker. Leugenverhalen bennen er genoeg, ook over ganzen die Aviare influenzavirus zouden verspreiden. Fabels! Nooit aangetoond!

 • no-profile-image

  koetje

  En je werkt in een verzorgingstehuis?Rest de vraag:wat voor werk doe je daar dan?Populatiebeheer?

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Jawel Koetje Boe dat klopt als een bus. Ik werk in een opvang voor afgedankte oude huisdieren. En ik ben gespecialiseerd in de behandeling van Blinde Staar bij Struisvogelachtigen en Oostindische Doofheid bij Kliko Spaniels. Vandaar dat ik lol heb in deze forums.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  als onze linkse rakkers ooit weer aan de macht komen moet je dan eens zien dan verdwijnt de ene boer na de andere voor dat ellendige natuur rommeltje. ze willen bezuinigen maar ze weten niet hoe die linkse rakkers. de natuur maffia wordt gesponsord door de linkse rakkers. op natuur kun je zoveel besparen en in de ganzen afschot moet je eerst investeren en daarna is het bijna alleen nog winst maar wel nadruk op bijna. en zoals wat je vandaag hoort dat onze linkse vrienden dit regeer akkoord weer helemaal in de grond trappen zoals gewoonlijk. maar ze kunnen het zelf ook niet. gegroet

 • no-profile-image

  herkauwer

  Mien, Boer en andere onnadenkende kwaadroepers: het gaat hier om overwinterende Siberische ganzen en NIET over de broedende Zomerganzen! Inderdaad Oplettende Lezer, dat de kol- en rietganzen iets eerder zijn teruggekomen wil allerminst betekenen dat het er meer zijn dan vorig jaar. Het is zelfs veel waarschijnlijker dat het er minder zijn, want een vroege aankomst wil meestal een minder goed broedsucces betekenen. Want als het broedsucces laag is zijn er ook minder jonge vogels die eerst volgroeid moeten raken voordat er in Siberië met de herfsttrek begonnen kan worden. Ik heb nog geen grote groepen gezien maar zal reproductietellingen doen zodra ik daarvoor de kans krijg. Dat moet altijd gebeuren in groepen van minstens een paar honderd vogels om geen vertekening te krijgen vanwege de niet broedende eerste- en tweedejaars vogels die nou eenmaal in iedere populatie aanwezig zijn.

 • no-profile-image

  Mien

  Helaas Jan- misschien niet in je vakliteratuur terug te vinden. Maar zal toch even melden dat deze zaak wel degelijk is geweest. Aanklacht met onderzoeksresultaten en schadeclaim is destijds door de betreffende agrariër bij het Faunafonds ingedient. Ja dat je dat niet weet kan ik niks aan doen. Je bent trouwens wel oud. Verklaart tevens dat je in bepaalde oude hersenspinsels blijft hangen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Als je interesse heb dan lopen d'r ook nog een paar Rendac Rottweilers Koetje Boe. Die vreten gegarandeerd ieder kadaver tot op het bot weg dus dat ken flink in de destructiekosten schelen. Maar ik gaan ze eerst een paar daagjes uithongeren en dan maggen ze op Jagertje los! Want zelfs een hoogbejaarde draaideur ken nog begrijpe dat d'r in Lelystad helegaar geen Altzheimerkliniek zit!

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Ik hoop van harte dat die 'linkse rakkers' dit kolerekabinet gauw kunnen opvolgen en dan al die rechtse rotzooi meteen de hakselkuil inwerken. Jagers en jagende boeren......? Gedsie!

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  katja toch, als die linkse rakkers ooit nog een keer aan de macht komen. dan zullen ze nooit bezuinigen en dat kunnen de goede vrienden van rechts wel. gegroet

 • no-profile-image

  J@gertje

  Beste Mien, Jan is dus deze week in zijn fantasiewereld een afgestudeerde veterinair.
  Volgende week is hij vast weer de verpleger, Gijs Gans of de ecoloog.
  Zijn verstand gaat namelijk met de dag achteruit.
  Hij weet niet eens meer waar hij woont en zijn schrijfvaadigheid laat ook steeds meer te wensen over.
  Dit forum is zijn enige verzetje dus laat hem.
  We moeten er maar niet al te serieus naar kijken en zeker niet verder op ingaan.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Jagertje, heb jij nog interesse in twee scherpe Rendac Rottweilers? Ideaal voor het aporteren van aangeschoten jagers. Proost!

 • no-profile-image

  koetje

  Misschien heeft SBB wel belangstelling,het wordt bijna weer winter.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Boer in opleiding,
  Het lijkt er op dat herkauwertje en zijn andere personages hun tong verloren hebben.
  Wat je verder zegt klopt helemaal. Er zijn veel te veel ganzen en die moeten hoognodig op de landelijke vrijstelling.
  Maar het al eerst nog wel verder uit de hand moeten lopen.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  alle basis scholen in nederland die moeten een lesprogramma hebben op het gebied van melkveehouderij laat ze maar eens een paar dagen mee lopen op verschillende bedrijfen. dan komen ze ook eens te weten waar het melk vandaan komt en het vlees. en hoe goed het duurzaam geproduceerd wordt. gegroet

 • no-profile-image

  J@gertje

  Wim, Probeer eens gerookte ganzenborstfilet.
  Dun gesneden en dik belegd op een broodje.
  Rosé gebraden met sjalotten en rookspek is ook errug lekker.
  Ik heb er vanmorgen nog een paar geschoten.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  Linkse kliek, gedsie!

 • no-profile-image

  snoeper

  Nu je het over een kabinet hebt, ik bedenk opeens dat ik vanavond nog een voorstel tot een Algemene Maatregel van Bestuur verstuur om meteen 'ns wat extra slipjachten in te stellen. Nationale vrije dagen om daarvan te genieten zijn dan door iedereen verplicht op te nemen. De hele linkse vaalt uit Wageningen moet dan geleidelijk over de Generaal Foulkesweg naar het water gedreven worden. Altijd prijs, altijd prijs.

 • no-profile-image

  Greta

  Jagen en zuiver schieten, vlees bereiden etc. moet nu in het lespakket van de scholen opgenomen worden. (basisvorming of zoiets)

 • no-profile-image

  J@gertje

  Greta,
  Ik kwam vanmorgen bij Doesburg over de brug.
  Je kan je hart ophalen met al die ganzen daar.
  Bij die boerderij links voor de brug als je van Arnhem afkomt was het zwart van de ganzen.
  Die boer zal daar vast niet blij mee zijn.
  En het wordt ieder jaar erger.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Greta, Kijk maar uit, straks komt herkauwer uit de hoek.
  Hij probeert namelijk graag iemand uit de tent te lokken.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Nou Mien, Jan is een afgestudeerd veterinair die al meerdere geheimpjes verklapt heeft.
  Een tijdje geleden verklapte hij dat hij in een alzheimer kliniek “werkte” maar het gebeurt maar al te vaak dat opgenomen patiënten menen dat ze daar werken.
  Wipstaartje, Katja, anti jacht, herkauwer en spotvogel schijnen daar ook vaak bij Jan op “bezoek” te komen.
  Jan zijn vrouw doet iets in incontinentie materiaal, ook dat verklaard e.e.a.

  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  J@gertje

  Grappig maar al lang bekend is dat een zekere Jan zich o.a. ook wel herkauwer, spotvogel, Katja, wipstaartje, Giselde, anti jacht noemt.
  Hij denkt dit forum te vergiftigen maar de enige die hier misselijk wordt,(zo gaf hij zelf al aan) is hij zelf in eigen persoontje.
  Dus Janneman, jij hebt mij helamaal niets te bieden want jij bent al heel lang een open boek voor mij.
  Hoe gestoord kun je zijn.


  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  anti

  Hee jagertje, stuk grofvuil. Ben je weer wezen executeren??? Jij, lopende nageboorte, hoort je scheefstaande smoel in dat houtvuur te steken. Stuk verdriet. Bovendien ben ik helemaal iemand anders als herkauwer. Maar denken is jou vreemd, schuim der maatschappij. Richt je loop...... Juist.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje hoezo heb ik bitter weinig in de aanbieding dan? Je ken hier zomaar een heel pack afgetrainde Minirussells kommen halen. Ideaal voor de veldmuizen kort te houen. Maar d'r mot dan vanzelf wel eerst gemaaid worden, anders vindt je de honden niet terug. We hebben hiero ook een op mollen afgerichte Adidashond en een kort aangebonden Heidezwachtel die van god los is op de Woelrat. Echt iets voor een faunabeherend jagertje zoals jij. O ja, en voor op de hoogzit ken je voortaan een Vliegende Hond gebruiken. Vreet alleen maar rotte zuidvruchten, dus lekker goedkoop in onderhoud.

 • no-profile-image

  anti

  @ boer in opleiding: je bent goed bezig vriend. Je maakt sprongetjes. Maar............je zit nog wel duidelijk in opleiding. Sinterklaas komt zo.....

 • no-profile-image

  spotvogel

  Boer in opleiding, wat jij gister om 08.15u te berde bracht had je beter meteen weer terug in jouw achterste kunnen stoppen. Want mijn goede vrind Herkauwer heeft dunkt mij moeite genoeg gedaan om jou keer op keer te onderrichten. Tevergeefs! Want vanwege jouw ambitie om levende dieren tot kadavers te plomberen is jouw eigen schedel kennelijk met oude loodhagel geperforeerd geraakt. En waarachtig: daarin blijft niks zinnigs meer hangen. Mijn gratis advies aan jou: hef jezelf op en verschoon de lezers van jouw onzinpraat. En ga een vak leren waarvoor je wél geschikt bent. Uitbener bij Rendac bijvoorbeeld. Ik weet nog een vacature voor je niet ver van huis. In Suamar bij Burgum. Je kunt morgenvroeg om half vijf - opschieten dus - al beginnen. Oet morn (en neem een wasknijper mee!).

 • no-profile-image

  Nuance

  Ehm, volgens mij heeft niemand het over MEER ganzen, enkel dat ze er deze keer wat eerder zijn als normaal.
  En wellicht moet je op je opleiding nog een beetje natuurliefde leren.... ;)

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ach gut, raak je nu toch een "beetje" gefrusteerd?
  Vraag de verpleegster voor het slapen gaan even naar een extra pilletje.
  Groetjes,
  J@gertje.

 • no-profile-image

  koetje

  Zet jij je schoentje dan ook nog Anti?Wie zoet is krijgt lekkers,wie stout is de ?

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  de mensen hier kunnen blijkbaar niks anders dan dit zeggen. ze kunnen niet normaal een discusie voeren op dit forum. ik dacht dat jullie wel oud en wijs genoeg zijn maar jullie gedragen als een stel pubers die alles nog moeten ontdekken.

 • no-profile-image

  Bertus Gans

  Wij hebben heel veel neefjes en nichies.....ja gezins hereniging!

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte spotvogel,ik had van u verwacht dat u uw stelling door kennis zou proberen te staven,echter ook u verlaagd u tot het niveau van menig reageerder hier op het forum door alle jagers over een kam te scheren.Wanneer de reactie van boer i.o. u niet past,wil dit niet zeggen dat het u vrijstaat om alles[zonder nadenken] te zeggen.Ik waardeer uw inbreng op diverse fora voorzover het om inhoud gaat,maar vind het jammer dat u zich uit de tent laat lokken.mvg Jagende Veehouder Fryslan c/q jvf

 • no-profile-image

  anti

  Harde cijfers en waarheden.
  Helaas worden er in Nederland nog jaarlijks 2 miljoen vogels en zoogdieren door 30.000, zichzelf natuurbeschermer noemende, plezierjagers ‘naar de eeuwige jachtvelden’ geschoten. Uit onderzoek van de Dierenbescherming blijkt dat slechts 3 procent van de Nederlandse bevolking plezier of recreatie acceptabel vindt als reden voor jacht. 60 procent is voor een verbod op plezierjacht op fazanten, wilde eenden, hazen, houtduiven en konijnen en 72 procent vindt dat jagen als hobby verboden moet worden. 450.000 Houtduiven, 130.000 fazanten, 300.000 eenden, 220.000 hazen,15.000 vossen en nog vele andere wildsoorten worden onder de noemer van beheer weggerukt uit het kleine beetje natuur dat wij mensen voor hen overlieten. Deze dieren hebben bij de jacht geen schijn van kans. Ook is het zo dat bij plezierjacht de dieren vaak niet direct dood zijn en dus nodeloos veel pijn lijden. Een wrede verspilling van leven.

  De Partij voor de Dieren is van mening dat in het wild levende dieren zo veel mogelijk met rust gelaten moeten worden. Een zekere mate van overlast van deze dieren moeten we in Nederland accepteren. Helaas wordt in veel gevallen op basis van gebrekkige kennis van de natuurlijke processen op de in het wild levende dieren gejaagd. Of erger nog; om het plezier.

  Melding van jachtmisstanden en locaties van jachthutten - het liefst met grote foto en adres van de locatie - is mogelijk via de e-mailadressen in dit bericht (Klik op provincienaam).
  Met de gegevens die op deze wijze verzameld worden kunnen de provinciale werkgroepen inventariseren hoe de situatie in de verschillende provincies is en zonodig gefundeerd aandringen op maatregelen bij gemeenten, provincie of landelijke politiek. Het is uiteraard ook altijd gewenst om jachtincidenten door te geven aan het Regionaal Milieuteam van de politie, telefoonnummer 0900-8844.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Er is maar één waarheid en dat is de naakte waarheid. De waarheid dus waar jullie zo schijtbang voor zijn dat jullie continu aan het ontkennen slaan. Maar daarmee laten julie jezelf nou juist prachtig in de kaarten kijken! Hoe dom en doorzichtig kunnen jagers zijn!

 • no-profile-image

  exact

  Prima anti, dat nummer. Misstanden aanpakken, iedere recht geaarde medelander zal het er mee eens zijn. Dat wil dus zeggen dat toestanden getoetst worden aan de wet. Dit nummer mag dus ook gebruikt worden door jagers of grondeigenaars die onwettig gestoord worden op hun grondgebied, dan wel in hun wettelijk toegestane handelingen.
  Verder: Je moet een dergelijk onderzoek onafhankelijk laten uitvoeren. Suggestieve vragen of simpelweg de manier van vragen werkt gewenste uitkomsten in de hand. Alleen al een onderzoek onder belanghebbenden = niet de jagers maar de bedrijven die wildschade ondervinden, geeft al een heel andere kijk op de zaak. Als boer heb ik bijvoorbeeld weinig kijk op mistoestanden in 'de Pijp', dus logisch dat mijn mening daarover niet zwaar mag mee tellen.

 • no-profile-image

  Hebdrik Ganzenboer

  Nou voor 2500 euro per hectare mogen ze bij mij wel komen hoor. Probeer maar een 2500 euro met boeren te verdienen!! Ik word per direct ganzenboer.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Alles moet terug zoals vroeger houtwalletjes, beekjes struinpaden geen megastallen dus ook die rotganzenpopulatie!!! Dus jagers erbij halen en knallen met die handel!!!En terug naar het oude nivo toen had er bijna niemand last van!!!!

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer er is jou niks bekend. Want onder ?? schrijven meer mensen. Jou haantjes gedrag zit jou aardig in de weg.
  Heb altijd gezegd en zou het nu nogmaal zeggen, als je bewijs hebt, van jagers die fout zijn, sta ik achter je.(bewijs is foto/video/geluidsopname).

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Oerstom stelletje natuur- en diervijandige boerenknurften!

 • no-profile-image

  J@gertje

  De dierenbescherming hield een paar weken terug een poll op hun website over de jacht.
  Iedereen kon zijn stem uitbrengen.
  Hieruit bleek dat binnen één week ruim 70% van de stemmen helemaal niet tegen jacht was.
  Natuurlijk hebben ze de uitslag na sluiting heel snel van hun website verwijderd.
  Het kwam hun blijkbaar toch niet zo goed uit.
  Jagers hadden volgens de dierenbescherming de stemming beïnvloed, die hadden natuurlijk NIET MOGEN stemmen.
  Hoezo op een eenzijdige manier de burger proberen te beïnvloeden? http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/2544 Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  ??

  @Leo v/d Bergh/Spotvogel,
  "behoort tot het zelfde clubje van anonieme negativo's zoals ook ??,??, Jagertje en meer van die zulthoofden."
  Wie is anti jacht,wie is herkauwer ohh zolang je maar achter jou idealen aanhuppelt, mag je anoniem zijn, maar zodra je er tegenin gaat,ben je een lafbek. Jagertje geeft de info in minder dan 10 regels,jij hebt een hele boekwerk nodig om nog met een half antwoord te komen. Ga toch lekker ergens anders je onzin schrijven!

 • no-profile-image

  eerlijk

  Zo is het dus net nie, ik zou zeggen draai es een jaartje mee op een boerderij es kijken of je het dan nog de domste van de klas zijn. En de domste boeren hebben de dikste piepers (geintje). Jullie dierenvrinden weten het mooi te vertellen tot dat er in jullie straat iets gebeurd wat je nie wil dan staan jullie ook op je achterste benen. En wij zouden dat nie mogen man/vrouw ga werken voor je geld.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  dat kan hij niet j@gertje hij heeft al zijn verhalen uit zijn grote sprookjesboek van herkauwer elke avond/nacht voor dat hij slapen gaat leest hij er even in. de overwinterganzenpopulatie die stijgt jaarlijks met 5% wat is daar aan te doen jaarlijks die 5% dat moet afschot worden. en de overzomerende ganzen dat zijn er nu ongeveer 281.000 die moet zover als het kan ingeperkt worden en zolang dat niet gebeurt dan blijven we altijd met problemen zitten. gegroet

 • no-profile-image

  koetje

  Dank voor het aanbod maar is beter van niet.Ik heb al 3 van die drollendraaiers,geen teckels maar een paar maatjes groter.

 • no-profile-image

  zo is

  Op de basisschool gaan en gingen de domsten altijd naar de landbouwschool. Die domheid is altijd zo gebleven. Zie hieronder dat stukje van "eerlijk thuis", juist dat is het niveau van de meeste boeren. Ze hebben alleen oog voor hun eigen potemonnee, ondanks al die subsidies van de overheid. het wordt tijd dat alle landbouwgrond verandert in natuurgrond en dieren veilig kunnen vliegen en lopen, zonder door criminelen uit de lucht te worden geschoten.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Jammer voor jou Jan, ik helmaal geen interesse in die aanbiedingen van jou.
  Bovendien heb jijzelf ook bitter weinig te bieden op een hoop loos gebral na.
  "Afgestudeerde veterinair"

 • no-profile-image

  J@gertje

  Helemaal mee eens.

 • no-profile-image

  wim

  Ganzen zijn vieze stinkende rovende dieven.

 • no-profile-image

  anti

  Idd herkauwer: in de voet schieten, maar toch liever wat hoger, want dat doen ze bij dieren ook. ja, over jagers mag je heel veel zeggen, voor velen in ons land zijn jagers terecht het grofvuil van de maatschappij, het vieze schuim der aarde, het uitschot in onze samenleving. Nogmaals dit is geen haatzaaien, maar pure waarheid. En pure waarheid dien je openbaar te maken. ze vergiftigen de natuur, helaas zonder zichzelf te vergiftigen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht attentie: ook het Aanzetten tot Zelfdoding is, ingevolge het door JP Balkenende als Allerlaatste Politieke Wildsbeschikking op het urinoir van het torentje achtergelaten conceptdictaat, bij WET verboden! Ik verzoek je dus om Jagertje te ontzien, want vroeger of later zal hij zeker en vast door een normaal jachtongeluk de geest geven. Amen!

 • no-profile-image

  a hamstra

  Wat een flauwe reacties op de boer in opleiding,
  Wie zijn ogen open heeft ,weet dat er ieder jaar zo'n 50 % ganzen bij komen.
  We willen dier vriendelijk vlees, Eet gans. Dier vriendelijker kan ik het niet maken. Leef van wat de linkse natuur tuinen u geeft.

 • no-profile-image

  ??

  Spottertje toch, wie zegt dat ik een jager ben? Ik heb nog nooit geschoten, doet me personeel wel en anders weet ik de poelier ook wel te vinden.
  Voor de rest..... dromen zijn bedrog.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Hamstra, loop es bij dominee binnen en vraag hem hoe 'Respect voor de Schepping' en 'Goed Rentmeesterschap' te rijmen bennen met de goddeloze praat die jij over wildlevende dieren uitslaat. Jij lijkt me een echte Bijbelbeltkannibaal!

 • no-profile-image

  koetje

  Vandaar dat je telkens overkomt als een Verstopte Ouwe Bouvier.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dat ras is mijn onbekend Koetje. Of bedoel je soms de Gft-teckel? Je ken gratis een heel nest kommen ophalen. Ze houwen heel jouw erf, hof en stallen schoon.

 • no-profile-image

  Greta

  @ J@gertje, hier in de omgeving lopen veel herkauwers. Zij lokken mij allemaal. Het meeste lokt mij echter een gansje, afgetekend tegen het avondrood. Met één schot geklapt; thuis aan het spit: daar kan echt niks tegen op. En als ik er niet op uit kan, ligt er meestal nog wel een geschoten haas te hangeloren in de schuur.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Da's een top idee Koetje. Kommen ze spotgoedkoop van hun kadavers en van het overtollige personeel af. Win-win dus!

 • no-profile-image

  snoeper

  Ongepast dat die linkse rakkers bijna elk forum besmetten. Wie de schoen past, trekke hem aan.

 • no-profile-image

  snoeper

  @Greta, pas op voor een herkauwer met een been in het gips (is vanmiddag uit de lucht gevallen). Pak hem zijn draadtang af en bel Thieme op, zodat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Grappig hoor. Er zit hier de een of andere keetschopper Jan Warmehuizentaal te gebruiken en er mijn naam onder te zetten. Of heb jij dat zelf soms gedaan Jan. Om jagertje en zijn vrienden om de tuin te leiden? Want die noemen mij immers vaak in een naam met jou en anderen. Anyway, ik heb niks met dierenasiels en kennels, maar vind het wel een tof idee om jagertje op mollenjacht te sturen. Dan kan hij zichzelf in de voet schieten!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Jagertje je bent er mooi in gestonken. Ik ben veterinair viroloog en heb jou virtueel geinfecteerd via jouw interactieve voerbakje. Dus nog één nachtje slapen en dan mag je kiezen. Want dan heb je (multiple choice): de Rode-, de Gebeten- , de Dolle- of de Mexicaanse Hond. Maar het ken natuurlijk ook een all in one cock-tail worden!

 • no-profile-image

  dr

  Och deze boer in opleiding is niets meer dan een lopend en schietend gedrocht. Zal zijn opleiding ook nooit afmaken. Hoeft ook niet, heeft toch geen iq, hoogstens wat instinct. Daag sukkel.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Boer in opleiding, Ik weet zeker dat jij er wel komt.
  Bij anti jacht is dat een ander verhaal.

Laad alle reacties (93)

Of registreer je om te kunnen reageren.