Home

Achtergrond 176 x bekeken

Fruitaanbod te groot in 2011

De wereldwijde fruithandel koerst af op een lastig handelsjaar in 2011.

Dat zegt een analist van het bureau BB&T Capital markets. Volgens het Amerikaanse vakblad The Packer heeft analist Heather Jones gewezen op onzekerheden in de markt. “Als er geen weersverstoring optreedt of fundamentele groei van de vrag zal er volgend jaar teveel fruit zijn. Dat zal vooral voelbaar zijn op draaischijven in de internationale handel. Ze noemde Nederland niet in haar marktanalyse. Als deze marktsituatie doorzet, zal eind 2011 worden gesneden in de wereldwijde productie, stelde ze.

Jones voorspelt vooral voor bananenimporteurs als Dole en Chiquita een lastige markt. De productie is groot en afzet is nog steeds gehinderd door de nasleep van de recessie. Het zal de winstverwachting temperen, stelt ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.