Home

Achtergrond 238 x bekeken

FrieslandCampina-fabriek in handen van fruitverwerker

De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Elsterwerda in de Duitse deelstaat Brandenburg wordt overgenomen door het bedrijf Odenwald-Früchte.

Waarschijnlijk zal dit vandaag officieel worden bevestigd. Een en ander meldde het Brandenburgse dagblad Märkische Allgemeine Zeitung (MAZ).

De vestiging in Elsterwerda behoort tot de zes fabrieken die FrieslandCampina vorig jaar aankondigde te zullen schrappen. Met name de deelstaatsregering van Brandenburg heeft zich volgens de MAZ ingespannen om een koper te vinden voor de fabriek, die momenteel werk biedt aan 333 mensen.

Odenwald-Früchte is gevestigd in Breuberg in Hessen en maakt daar fruitconserven en jam. De bedoeling is om in Elsterwerda in eerste instantie melk te verwerken voor FrieslandCampina, maar op termijn voor eigen afnemers, zo schrijft de krant.

Of registreer je om te kunnen reageren.