Home

Achtergrond 174 x bekeken

Friese les op scholen aan matige kant

Het niveau van de Friese les is op veel scholen in Friesland onvoldoende.

Dat staat in de ‘Voortgangsrapportage Fries’ van de Inspectie van het Onderwijs, die in november verschijnt, zo melden regionale media. Vorige onderzoeken, in 2001 en 2006, leverden ook al geen fraaie uitkomsten op.

De onderwijsinspectie vindt dat Friese basisscholen en middelbare onderwijsinstellingen de afgelopen jaren weinig vooruitgang hebben geboekt. In het rapport worden dan ook dezelfde conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan als bij de eerdere onderzoeken.

Tijdens het laatste onderzoek is onder meer gekeken naar de lesmethode en de toetsen. Docenten hebben vooral moeite om lessen af te stemmen op het niveau van de leerlingen. Sommigen kinderen zijn Friestalig opgevoed, anderen niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.