Home

Achtergrond 197 x bekeken

Fraude internetbankieren fors gestegen

Het aantal gevallen van fraude met internetbankieren stijgt hard.

In de eerste helft van dit jaar waren er 514 incidenten met internetbankieren, over heel 2009 waren het er 154. Dat maakte De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag bekend tijdens de lancering van een nieuwe campagne die veilig bankieren moet bevorderen.

De meest gebruikte methode van internetdieven heet 'phishing'. Met misleidende e-mails proberen zij bankgegevens van rekeninghouders te ontfutselen, zoals tan-codes, wachtwoorden en rekeningnummers.

Het bedrag dat met de fraude gemoeid was, lag in de eerste zes maanden van dit jaar op 4,3 miljoen euro, tegenover 1,9 miljoen euro over heel 2009. "Hoewel het gaat om een beperkte omvang, is dit een goede aanleiding om door een campagne de strijd tegen dit fenomeen voort te zetten'', zei voorzitter Boele Staal van de NVB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.