Home

Achtergrond 204 x bekeken

Franse drankenconcerns doen goede zaken

Het Franse drankenconcern Pernod Ricard, bekend van Absolut-wodka en Jameson-whiskey, heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar meer omzet behaald dan een jaar eerder.

De omzet steeg met 10 procent tot 1,88 miljard euro. Dat maakte Pernod Ricard donderdag bekend.

De vraag in de Verenigde Staten toonde herstel en in China en Rusland was sprake van sterke groei. De Europese markt liet lichte verbetering zien. De groei van de omzet was sterker dan verwacht. Analisten gepolst door Reuters rekenden op een verkooptoename met 4,8 procent.

De Franse branchegenoot Rémy Cointreau, bekend van de cognac Rémy Martin en de Passoa-likeur, zag de omzet in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 18,3 procent stijgen tot 428,3 miljoen euro. De verkoop van cognac steeg met 30 procent. Ook bij Rémy Cointreau gingen vooral in Azië de zaken erg goed. In de VS was sprake van herstel en Europa toonde bescheiden groei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.