Home

Achtergrond 197 x bekeken

Frankrijk past wet op vrij verkeer snel aan

Frankrijk zal de wetten op het vrije verkeer van burgers aanpassen, onder zware druk van de Europese Unie.

Dit naar aanleiding van de Brusselse kritiek op het oppakken van Roma. Minister Eric Besson (Immigratie) zei woensdag dat de wijzigingen waarschijnlijk al in december of januari ingaan.

De Franse regering hangt een rechtszaak van de Europese Commissie boven het hoofd, als ze de wetten niet snel aanpassen. EU-commissaris Viviane Reding (Justitie) was woest toen de Franse overheid hele groepen Roma uitzette zonder dat de individuele situatie van elke Roma was bekeken. Dat is strijdig met EU-regels.

De Franse minister Besson verwacht dat hij de rechtszaak kan voorkomen. ”We zullen de Europese Commissie al het bewijs en alle garanties overleggen”, zei Besson, die blijft vinden dat het uitzetten van Roma volgens de regels is verlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.