Home

Achtergrond

Fors minder hennep in Limburgse maïsvelden

De strijd tegen de illegale hennepteelt in de Limburgse maïsvelden is succesvol.

Vonden politie en andere handhavers vorig jaar nog ruim 40.000 hennepplantjes in maïsvelden, dit jaar waren het er ongeveer vijfduizend.

Dat heeft een woordvoerder van het project Het Groene Goud vandaag laten weten. In het project werken politie, justitie, gemeenten en landbouwkoepel LLTB samen in de strijd tegen de illegale hennepteelt in maïsvelden en boerenschuren en -loodsen. Onder meer met behulp van een helikopter worden de maïsvelden afgespeurd. Gevonden hennepplanten worden direct vernietigd.

De planten groeiden verdeeld over zestig maïsvelden. Vorig jaar werden nog honderd maïsvelden met hennep gevonden.

Het grootste aantal hennepplanten werd ontdekt in Nederweert, waar 3600 planten tussen de maïs verstopt waren. Volgens de deelnemers aan het Groene Goud zijn Noord- en Midden-Limburg nagenoeg schoongeveegd, maar verplaatst de teelt zich naar het oosten van Brabant. Daar zijn juist grote hoeveelheden hennep ontdekt, aldus de woordvoerder van Het Groene Goud.

De politie hoort zes verdachten in verband met mogelijke betrokkenheid bij de illegale hennepteelt. Justitie wil het geld dat zij mogelijk verdiend hebben met de teelt, in beslag nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.