Home

Achtergrond

Formatie Curaçao succesvol afgerond

De formatie van een nieuwe regering van het land Curaçao is gisteren succesvol afgerond.

Formateur Gerrit Schotte heeft aan gouverneur Frits Goedgedrag zijn eindverslag uitgebracht en aangegeven dat er een kabinet kan worden gevormd.

Op 10 oktober 2010 wordt Curaçao een Land binnen het Koninkrijk, nadat de Nederlandse Antillen de dag ervoor wordt opgeheven. De nieuwe regering van Curaçao bestaat uit de partijen MFK, Pueblo Soberano en MAN. De 36-jarige Schotte, partijleider van de MFK, is voorgedragen als premier.

Zijn partij levert verder de minister van Financiën waarvoor zakenman George Jamaloodin is voorgedragen, de minister van Economische Zaken, waarvoor de zakenman Nasser Hakim is voorgedragen en de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, waarbij gedeputeerde Jacinta Constancia is voorgedragen. De partij Pueblo Soberano, die streeft naar onafhankelijkheid, levert de ministers van Justitie (oud-gezaghebber Elmer Wilsoe), Onderwijs (gedeputeerde Rene Rosalia) en van Bestuur en Planning (Norman Girigorie). MAN levert de minister van Verkeer en Vervoer (partijleider Charles Cooper) en van Sociale Ontwikkeling (Hensley Koeiman).

Voor de functie van gevolmachtigde minister in Nederland is advocaat Sheldry Osepa voorgedragen. De nieuwe ministers worden zondag 10 oktober om 11.00 uur beëdigd door de gouverneur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.