Home

Achtergrond

Forbes: Michelle Obama machtigste vrouw ter wereld

Het Amerikaanse blad Forbes heeft Michelle Obama uitgeroepen tot de machtigste vrouw ter wereld.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de lijst vier jaar achtereen aanvoerde, staat in de lijst van 2010 op de vierde plek.


In de woensdag (plaatselijke tijd) gepubliceerde lijst roemt Forbes de activiteiten van Michelle Obama als Amerikaanse 'first lady'. Forbes wijst onder meer op haar campagne tegen overgewicht bij scholieren. In reactie op de campagne van de presidentsvrouw zegden verscheidene fabrikanten toe het aantal calorieën in hun voedsel en dranken te verminderen.


Op de tweede plaats staat topvrouw Irene Rosenfeld van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Foods. De Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey is nummer drie en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, staat op plaats vijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.