Home

Achtergrond 301 x bekeken

Fonterra ziet omzet en winst over 2009/2010 stijgen

De netto winst van het Nieuw Zeelandse zuivelconcern Fonterra over het voorbije boekjaar 2009/2010 is met 40 miljoen euro gestegen naar 369 miljoen.

Dat meldt het bedrijf. De omzet steeg van 8,63 miljard naar 9 miljard euro. Met de de netto winst zit het bedrijf op een marge van ruim 5 procent. Die is, ter vergelijking, bij FrieslandCampina ruim 4 procent.

Fonterra heeft als doelstelling om 65 tot 75 procent van de winst uit te keren aan de leden en zegt dit over het net afgesloten boekjaar ook te doen. Fonterra betrekt tweederde van haar melkaanvoer uit Nieuw Zeeland zelf, de rest komt uit Australië en Zuid-Amerika. De goede melkpoederprijzen stuwden de resulaten, kaas, weipoeder en caseïne hadden een drukkend effect.

Of registreer je om te kunnen reageren.