Home

Achtergrond 162 x bekeken

Fonterra-prijzen met 2,5 procent gedaald

De prijzen op internetveiling van Fonterra zijn gemiddeld met 2,5 procent gedaald.

Dat blijkt uit de cijfers die de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming over de veiling van gisteren bekend heeft gemaakt. De gemiddelde prijs is uitgekomen op 3.506 Amerikaanse dollar per ton.

Vooral de prijzen voor mageremelkpoeder zijn gedaald. Het gaat om een gemiddelde daling van 4,7 procent naar 3.072 dollar per ton. De prijzen voor levering op korte termijn (december) lieten met 6,9 procent de grootste daling zien. Het totale volume mageremelkpoeder lag op 8.500 ton.

Vollemelkpoeder

De prijzen voor vollemelkpoeder daalden met gemiddeld 1,1 procent naar 3.484 dollar per ton. Hier ging het om een totaal volume van 24.000 ton. Dat is 2.000 ton meer dan de vorige veiling (5 oktober) werd verhandeld. Ook de prijzen van boterolie en karnemelkpoeder lieten met respectievelijk 1,2 en 1,1 procent een lichte daling zien. De prijzen voor boterolie kwamen uit op gemiddeld 5.196 dollar per ton. Karnemelkpoeder werd verkocht voor een gemiddelde prijs van 3.033 dollar.

In totaal werd er door 116 partijen op de zuivelproducten geboden. Uiteindelijk boekten 89 partijen succes. Het totale volume kwam uit op 36.300 ton. De Nederlandse Zuivelnotering voor vollemelkpoeder is gisteren met 4 euro gedaald naar 268 euro per 100 kilo. Mageremelkpoeder daalde met 6 euro naar 218 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.