Home

Achtergrond 304 x bekeken

FloraHolland: ambitie veiling vergt herbezinning

De groothandel in bloemen en planten moet zich afvragen in welke mate ze nog wel afhankelijk wil zijn van de bloemenveiling FloraHolland.

Zonder bestuurlijke inbreng zal de relatie verslechteren. Dat zegt voorzitter Herman de Boon van brancheorganisatie VGB.

De ambitie van bloemenveiling FloraHolland kwekers rechtstreeks in contact te brengen met de internationale detailhandel zit VGB dwars. Hoewel het maar één handelsstroom betreft, en niet de grootste, zijn de gevolgen moeilijk te overzien.

Telersverenigingen kunnen volgens VGB-directeur Robert Roodenburg sterk afhankelijk raken van de internationale detailhandel. "Wanneer ze zaken doen met de handel profiteren ze van de diverse afzetkanalen die de handel bedient. Als ze zich via FloraHolland vastleggen op een supermarktketen, dreigt een ongezonde afhankelijkheid."

Of registreer je om te kunnen reageren.