Home

Achtergrond 153 x bekeken

Ferrier en Koppejan blijven kritisch

De twee kritische Tweede Kamerleden binnen het CDA, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, weerspreken dinsdag dat ze hun bezwaren tegen samenwerking met de PVV laten varen.

Dat benadrukten zij vandaag, nadat ze met de fractie unaniem hadden ingestemd met het regeer- en gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA.

"Wij laten onze principes niet varen'', aldus Ferrier. Haar collega Koppejan stelde: ,,Onze bezwaren blijven onverkort overeind staan.'' Zij stelden dat ze juist nu vanuit de fractie de uitvoering van het regeer- en gedoogakkoord kritisch kunnen volgen en toetsen aan de CDA-beginselen.

"Niet doorgaan richt meer schade aan dan doorgaan'', aldus Ferrier. Koppejan: ,,Wij maken dit kabinet mogelijk, omdat een grote meerderheid van het congres heeft aangegeven dit te willen.'' Hij zei als Kamerlid niet alleen de tegenstemmers van het CDA-congres zaterdag te vertegenwoordigen, maar 100 procent van de leden.

Koppejan zei verder dat hij en Ferrier in hun opstelling niet uniek zijn. De andere negentien CDA-Kamerleden zullen net zo goed het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV kritisch volgen. "Wij hebben helemaal geen uitzonderingspositie nodig'', stelde hij. Ferrier: "Wij zijn natuurlijk niet het morele geweten van het CDA.''

Wel waarschuwde Ferrier dat wanneer ,,een voorstel niet uitgaat van de gelijkheid van mensen'' zij een Kameruitspraak hiertegen zal steunen. Daarbij wees ze vooral op de beleidsterreinen asiel, migratie en diversiteitsbeleid. Bij het aantreden van het nieuwe kabinet zullen de kritische Kamerleden geen motie van wantrouwen steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.