Home

Achtergrond 2 reacties

Femke Halsema gasthoogleraar Tilburg

Femke Halsema gaat van februari tot mei volgend jaar de zogenoemde Leonardoleerstoel van de Universiteit van Tilburg bekleden.

Halsema gaat als gasthoogleraar een masterclass Politiek in de 21ste eeuw geven, zo heeft de universiteit woensdag bekendgemaakt.

Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, gaat in haar colleges de ,,grote veranderingen in politiek en maatschappij in de afgelopen tien jaar'' onder de loep nemen. Samen met studenten werkt ze tevens aan een boek. Zij sluit haar gasthoogleraarschap af met een openbare lezing op 26 mei 2011.

De Leonardoleerstoel wordt telkens bekleed door personen die op meer terreinen deskundig zijn. Eerdere Leonardo's waren onder anderen Jan Terlouw, Thom Hoffman, Joris Luyendijk en Hugo Brandt Corstius.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Dirk. Politiek blijkt werken aan je >netwerk< te zijn, om jezelf zo omhoog te werken op de financiele ladder. En mensen zoals jij en ik maar denken, dat de politicie voor ons al dat werk verzetten en die eindeloze slaapverwekkende vergaderingen bijwonen. Als ons idee over hun werk klopte, zag de wereld er heel anders uit, veel diverser en veel schoner en met veel minder verkwisitng.

 • no-profile-image

  dirk

  En ik maar denken dat de tweede kamer een dagtaak is. Beetje bijbeunen en dan uitrusten bij de baas.
  Zo werkt dus de politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.