Home

Achtergrond 817 x bekeken

Export-protocol bloembollen China

Om tegemoet te komen aan de eisen van China is een protocol overeengekomen voor de export van tulpen- en leliebollen.

Dit protocol is afgesproken tussen vertegenwoordigers van het ministerie van landbouw van beide landen. Alle exportzendingen van tulpen- en leliebollen van oogst 2010, die vanaf heden door de Bloembollen Keuringsdienst (BKD) worden gewaarmerkt, vallen onder dit protocol. Het protocol heeft betrekking op Nederlandse teelt.

Bloembollen uit andere EU lidstaten kunnen vanaf 21 oktober 2010 niet meer naar China worden geëxporteerd, ook niet via Nederland. China beschouwt Arabisch Mozaïekvirus als een quarantaine ziekte. Toetsing op ArMV voor partijen van tulpen- , leliebollen, gladiool of narcis is verplicht voor het exporteren van deze bloembollen naar China. Exportcertificering is zonder deze toets niet mogelijk.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.