Home

Achtergrond

Europa verbiedt fout hout

De Europese Unie heeft de import van hout van illegaal gekapte bomen (zogenoemd fout hout) definitief verboden.

Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) levert Europa daarmee een wezenlijke bijdrage aan de strijd tegen de wereldwijde ontbossing.
Importeurs van hout moeten voortaan kunnen aantonen dat er een vergunning was voor de kap, wat illegale ontbossing in landen als Indonesië of Brazilië moet tegengaan. De lidstaten stemden vandaag in met de wet, nadat het Europees Parlement in juli al akkoord was gegaan.

Volgens WNF was in 2008 ruim 20 procent van het importhout in de EU afkomstig van illegaal gekapte bomen. Wereldwijd gaat het om 350 tot 650 miljoen kubieke meter fout hout per jaar. Door de illegale kap blijft er meer broeikasgas CO2 in de lucht en verdwijnen dier- en plantensoorten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.