Home

Achtergrond

Eurocommissaris wil streng antirookbeleid

Europees Commissaris John Dalli (Volksgezondheid) wil strenge maatregelen om het roken verder terug te dringen.

Zo wil hij een "compleet rookverbod'' voor alle openbare ruimtes en werkplekken. "Een uitzondering voor kleine cafeetjes vind ik niet zinvol, want het gaat niet alleen om de gezondheid van de bezoekers, maar ook van het personeel.''

Dalli heeft dat maandag gezegd tegen de Duitse krant Die Welt. Hij wil ook dat sigaretten minder schadelijke en verslavende stoffen bevatten. Verder overweegt hij het kopen van sigaretten te ontmoedigen door te bepalen dat ze niet meer zichtbaar uitgestald mogen worden in een winkel en dat de verpakkingen zo onaantrekkelijk mogelijk ogen.

De uit Malta afkomstige Dalli wil zijn voorstellen volgend jaar presenteren. Hij ziet een rookvrij Europa als zijn ideaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.