Home

Achtergrond 2 reacties

Emmen wil Dierenpark 1,4 miljoen lenen

Het Dierenpark Emmen lijkt voorlopig uit de zorgen.

Het gemeentebestuur van Emmen wil de noodlijdende dierentuin een lening geven van 1,4 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat er voor 1 december een saneringsplan ligt. Dat maakte het college van B en W van Emmen dinsdagmiddag bekend. Het voorstel wordt donderdag besproken in de gemeenteraad.

Zonder financiële steun stevent het park af op een faillissement. Door het krediet van 1,4 miljoen, dat doorloopt tot 31 december, krijgt het park iets langer de tijd om zijn bezuinigingsplannen rond te krijgen. Zonder de steun zou het park volgende maand al niet meer genoeg geld hebben om het personeel te betalen.

Als het Dierenpark op 1 december geen goed bezuinigingsplan heeft, dat ook een forse sanering van de personeelskosten moet omvatten, zet de gemeente het krediet direct stop. Alle dieren en de plannen voor de uitbreiding van de dierentuin op de Emmer Es, even buiten de stad, gelden als onderpand voor de renteloze lening.

Volgens een extern onderzoeksbureau, dat vorige week haar bevindingen over de financiële situatie van de dierentuin presenteerde, is de structuur van het Dierenpark log en bureaucratisch. Directeur Frankwin van Beers van Dierenpark Emmen zei toen dat de organisatie zo snel mogelijk flexibeler en moderner moet worden.

Daarbij zei hij ontslagen niet uit te sluiten. Uit het rapport van het onderzoeksbureau bleek al dat het park 30 procent op de personeelskosten moet bezuinigen om weer een gezonde organisatie te worden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    weer geld voor de dure top van de directie en weer geld voor voer

  • no-profile-image

    gert

    allemaal aan het infuus

Of registreer je om te kunnen reageren.