Home

Achtergrond 3 reacties

Egelopvangcentra beleven druk najaar

Egelopvangcentra hebben het dit jaar extra druk.

Er komen momenteel veel meer jonge egels binnen dan anders. Dat heeft de zoogdiervereniging dinsdag gemeld. Volgens een woordvoerder van de vereniging zijn er dit najaar veel laatgeboren egels. Normaal krijgen egels tussen juni en oktober jongen. De egeljongen die nu nog worden geboren, hebben vaak niet op tijd genoeg reserves kunnen aanmaken voor de eerste winterslaap, aldus de vereniging. Het is de bedoeling dat de verzwakte en zieke diertjes bij de opvang aansterken zodat ze weer in de natuur kunnen worden uitgezet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  gewoon de natuur z,n gang laten gaan

 • no-profile-image

  jackelien

  dan is er straks geen egel meer over met al die auto's. je moet blij zijn dat die egels nog gered kunnen worden. als je ziet hoeveel er doodgereden worden. telt elke egel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  ""Normaal krijgen egels jongen tussen juni en oktober"". Volgens mij is het nu oktober! En ik had in juni al een nest jonge egels in mijn tuin. We zijn nu dus aan de 2e worp toe. Inderdaad Gert, de natuur moet zijn gang gaan. Donderdagmiddag stond er een eend met 4 pullen bij mijn achterdeur. Dat was ook al haar derde legsel dit jaar. Het eerste ging in april overstuur door ratten. Van het 2e bleven in juni maar 2 kuikens over die later toch verdwenen en nu heeft ze het dus nog maar een keer geprobeerd. We zien wel wat het wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.