Home

Achtergrond

'Effect bankregels op herstel overdreven'

Zorgen dat de invoer van nieuwe regels voor banken ertoe zal leiden dat er minder geld wordt uitgeleend en dat die het economische herstel in de weg zullen staan, zijn overdreven.

Dat heeft William Dudley, voorzitter van de Federal Reserve in de staat New York, vandaag gezegd.

"De invoer zal kosten met zich meebrengen, maar die zijn te overzien'', aldus Dudley. Toezichthouders en bankdirecteuren bereikten in september een compromis over het zogeheten Basel III-pakket, waarin onder meer is opgenomen hoeveel geld banken aan moeten houden om toekomstige crises te overleven.

"Banken kunnen zich op meerdere manieren aanpassen aan de nieuwe regels. Veel van die veranderingen kunnen worden doorgevoerd zonder dat de kredietverstrekking aan consumenten en bedrijven in het geding komt'', aldus Dudley.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.