Home

Achtergrond 157 x bekeken

Eerste zwarte burgemeester in Oost-Europa

Voor het eerst krijgt een stad in Oost-Europa een zwarte burgemeester: de sociaaldemocraat Peter Bossman (54), afkomstig uit Ghana, is zondag gekozen tot eerste burger van de havenstad Piran, een van de toeristische trekpleisters van Slovenië.

Bossman vertrok 33 jaar geleden uit Ghana naar Slovenië, toen nog een deelrepubliek van het communistische Joegoslavië, om medicijnen te studeren. Eigenlijk wilde hij na zijn studie als arts werken in Afrika, maar de liefde voor een Kroatische hield hem in Slovenië.

"Slovenië is mijn thuis'', zegt Bossman nu. Hij heeft al zeker tien jaar geen problemen gehad met discriminatie: "Ik denk dat de mensen mijn huidskleur niet meer zien, als zij naar mij kijken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.