Home

Achtergrond

Eerste bloembollenplant op Floriadeterrein

In navolging op de vele bloembollen aanplantingen die in het gehele land aan de orde zijn, werd deze week ook een begin gemaakt met de aanplant van bloembollen.

Deze bollen zullen ongetwijfeld volgende jaar in de lente bloeien, maar het is uiteraard de bedoeling dat ze vooral in het Floriadejaar 2010 hun bloei volop tonen. Het betreft dan ook een aanplant van bollen die kunnen blijven 'overstaan', dus verwilderen.

In het zogenoemde Kapelbos op het themaveld Environment zijn in dat verband 69.000 verwilderingsbollen geplant, alsmede 6.700 vaste planten. Het bloembollenconcept voor het Floriadepark is opgesteld door onder andere Jacqueline van der Kloet, samen met landschapsarchitecten van Arcadis.

In Nederland heeft Jacqueline van der Kloet de beplantingsconcepten gemaakt voor bijvoorbeeld ook de bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse, de Efteling, Artis en vorige edities van de Floriade. Ook is zij verantwoordelijk voor vele grote projecten in het buitenland.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.