Home

Achtergrond 176 x bekeken

Een op de drie vrouwen heeft eetbuien

Een op de drie Nederlandse vrouwen heeft wel eens last van eetbuien.

Na afloop zeggen veel vrouwen zich schuldig te voelen en meer dan de helft probeert het verborgen te houden voor anderen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde enquête van tijdschrift Margriet onder vierduizend vrouwen van 25 jaar en ouder.

De vrouwen die eetbuien hebben, zijn impulsiever, meer perfectionistisch en minder stressbestendig dan gemiddeld. Nog geen kwart van de respondenten is tevreden over haar gewicht. Zo'n 70 procent zou het liefst 10 kilo afvallen. De helft van de vrouwen met ernstig overgewicht liegt over haar gewicht.

Het onderzoek is uitgevoerd door bureau TeraKnowledge in samenwerking met Centrum Eetstoornissen Ursula en staat in de Margriet die vrijdag verschijnt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.