Home

Achtergrond 272 x bekeken

EVO: wacht met transport door Frankrijk

De transportorganisatie EVO adviseert vervoerders van bederfelijke waar of dieren om de situatie in Frankrijk even aan te zien.

Tot maandagmiddag waren bij de vervoerdersorganisatie geen meldingen van transporteurs die door blokkades of acties in Frankrijk zijn komen vast te zitten.

In Frankrijk wordt actiegevoerd tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 62 jaar. Het Franse parlement neemt daarover dinsdagavond een beslissing. Het is de vraag welk effect de beslissing op de acties heeft. Het kan zijn dat daarmee de angel uit het protest gehaald wordt, maar het kan ook dat het protest in hevigheid zal toenemen.

De EVO adviseert de leden dan ook de situatie heel goed in de gaten te houden. Wie niet per se producten binnen twee dagen in Spanje of Frankrijk moet afleveren, kan beter wachten, zegt de EVO.

Maandagmiddag begonnen op Franse snelwegen acties van ondermeer Franse vervoerders, die met een slakkengang (30 kilometer per uur) de snelwegen plat leggen.

“Ons advies met betrekking tot versproducten is om heel goed te kijken wat de noodzaak is om die producten ook binnen twee dagen af te leveren en bovendien de EVO-website in de gaten te houden”, aldus een woordvoerder van de EVO.

Of registreer je om te kunnen reageren.