Home

Achtergrond 159 x bekeken

EU vangt weinig slachtoffers mensenhandel op

Nederland geeft jaarlijks een ”aanzienlijk” aantal slachtoffers van mensenhandel een verblijfsvergunning.

Nederland is daarmee samen met België, Italië, Frankrijk en Duitsland een positieve uitzondering binnen de EU. De meeste EU-landen geven slechts een beperkt aantal slachtoffers van mensenhandel een verblijfsvergunning.

Dat heeft de Europese Commissie maandag in Brussel bekendgemaakt. De commissie greep de EU-dag tegen mensenhandel aan voor de publicatie van een verslag over de toepassing van een Europese richtlijn over de afgifte van verblijfsvergunningen aan slachtoffers van mensenhandel. De commissie riep de EU-lidstaten op om de slachtoffers beter te beschermen.

”Wij kunnen niet accepteren dat er slechts een paar duizend slachtoffers bijstand krijgen, terwijl er naar schatting jaarlijks honderdduizenden slachtoffers zijn van mensenhandel binnen en naar de EU”, aldus eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.