Home

Achtergrond 252 x bekeken 20 reacties

EU-toeslag later betaald

De aanpassing van het perceelsregister leidt tot vertraging bij het uitbetalen van de Europese inkomenstoeslagen. Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) gisteren gemeld in een brief aan de Kamer.

De minister zegt pas tot uitbetaling te kunnen overgaan, als alle controles voor de toeslagen zijn afgerond. Daarmee is Dienst Regelingen (DR) dit jaar later begonnen vanwege de perikelen met het perceelsregister.
Verburg verwacht nu dat in december 40 tot 45 procent van de ondernemers zijn of haar toeslag ontvangt. In februari 2011 zal dat zijn opgelopen naar 70 procent, en in april moet 90 tot 95 procent de toeslag hebben ontvangen.
Dat is nog altijd ruim binnen de Europese termijn; die schrijft voor dat toeslagen vóór 1 juni worden uitgekeerd. In 2009 werden de toeslagen eenmalig eerder uitbetaald vanwege de slechte prijzen in vooral de melkveehouderij.
DR heeft de aanpassingen in het perceelsregister overigens nog niet afgerond. Van de 245.000 opmerkingen zijn er inmiddels 211.300 verwerkt; ruim 43.000 ondernemers hebben bericht ontvangen dat hun percelen zijn gecontroleerd.
In totaal moeten 72.658 ondernemers worden aangeschreven, aldus Verburg; zij die subsidie hebben aangevraagd krijgen vóór begin december bericht, de rest naar verwachting voor de kerst.

Bij 44.265 percelen is de slootmarge opgegeven als subsidiabele oppervlakte; in totaal gaat het om 4173 hectare.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Aanpassingen van perceelsregister is bedoeld om werk voor ambtenaren te cre-eren,goed dat dit ministertie wordt opgeheven

 • no-profile-image

  W Geverink

  Voor de burger maakt het niet veel uit. De burgers subsidieren de boeren immers al via de belastingcenten. Het goedkope voedselpaket is daarom mischien toch niet zo goedkoop maar meer een sigaar uit eigen doos. Mocht de overheid de boeren druk, arm, gehoorzaam en afhankelijk willen houden is het wel de manier.

 • no-profile-image

  Leen

  Schrijf maar op mijn rekening bij melkveehouder. Rijkman Groenink zag ook niet af van z'n bonussen terwijl niemand inzag waar hij die aan te danken moest hebben.

 • no-profile-image

  willem

  Het enigste waar wij veehouders van leven is de inkomenstoeslag, winst word er niet gemaakt en wat zal het een ramp worden als de premie verdwijnt. Hoeveel veehouders zal dit dan de kop kosten ???

 • no-profile-image

  Leen

  Subsidie is inkomen waar geen productiviteit tegenover staat. Vertel mij dan eens wat ambtenarensalarissen zijn.

 • no-profile-image

  gert

  melkveehouders zijn in Nederland de verschoppeling van de samenleving,hoeven ook niet op een greintje sympathie of financieele medewerking te rekenen.Was bij dit kabinet ook duidelijk zichtbaar

 • no-profile-image

  Varkensboer

  wij varkensboeren hebben nog nooit inkomenssteun gehad, laat dat even duidelijk zijn!

 • no-profile-image

  Maak 't

  Hoezo 'wees trots op Nederlandse ambtenaar"?

 • no-profile-image

  ook een hardwerkende

  Het zegt toch wel veel over de afhankelijkheid van de overheid van deze sector, dat ze meteen in de gordijnen moet klimmen als hun subsidie een paar maanden later wordt uitbetaald. Welke beroepsgroep krijgt er nou een vol inkomen aan subsidie toegeschoven???. Schaam je en houdt je iegen broek eens op.

 • no-profile-image

  Maak 't

  Ja Belgoboer, wees trots op Belgische ambtenaren.

 • no-profile-image

  geitenboeren

  Direct afschaffen die handel, ben je van dat gezeik van die ambtenaren ook af. Het is toch ziek dat er boeren zijn waar de winst lager is dan het bedrag aan subsidies wat ze krijgen!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Overheden zien ons als moderne slaven, burgers als ordinaire subsidieslurpers. We zijn beter af zonder toeslagrechten.

 • no-profile-image

  exact

  Gert, melkveehouders zijn tegenwoordig niet méér verschoppeling van de samenleving dan bijvoorbeeld akker- of tuinbouwers. Het enige verschil is dat melkveehouders het nog niet zo lang zijn. Troost: het went.

 • no-profile-image

  friezinnetje

  het is toch te erg voor woorden, eerst zelf de percelen veranderen, moeten de boeren het weer corrigeren en vervolgens dan zeggen O wat hebben we weer veel werk voor ons zelf bedacht. Te laat beginnen met het eigenlijke werk en dan maar weer zeggen het is overmacht sorry boeren nog maar even wachten op je eigen centjes. Opheffen dit ministerie! kost alleen maar klauwen met geld. En de boeren die moeten maar aan alle regels voldoen voor die datum en die datum en owee als je te laat bent gelijk wordt je dan gekort,
  Hoe zit het met de rente die wordt opgestreken omdat het langer op de rekening van LNV staat, wie gaat daar van profiteren? ba ik wordt er helemaal beroerd van!

 • no-profile-image

  gert

  Ik hoop dat een nieuw kabinet gauw een eind maakt aan deze onzin

 • no-profile-image

  melkveehouder

  he hard werkende burger je hebt groot gelijk van mij mag het er direct af want de toeslagrechten zijn alleen bedoelt om het voedsel goedkoop te houden maar dat hoeft niet want de hardwerkende burger krijgt wel eens loonsverhoging dat hebben wij nog nooit gehad allen nog harder werken voor hetzelfde of minder geld DUS..............

 • no-profile-image

  boer drent

  Hard werkende burger wil ik er op wijzen waarom de boeren subsidie krijgen DElonen van de hard werkende burger is in veertig jaarwel tien keer over de kop gegaan. De prijzen van de hard werkende boer is in veertig jaar met 50% verlaagd.

 • no-profile-image

  boer drent

  Die ambtenaren ook een paar maanden laten wachten op hun salaris .Als dat gebeurt staat heel nederland op de kop .De boeren kunnen ze alle kanten mee op. zelfs lto nederland laat het gewoon gebeuren.Wat een waardelose organisatie is dat.

 • no-profile-image

  Belgoboer

  Bij ons (België) 50 % voorschot tegen 15 oktober, saldo begin december.
  Verdienen onze Belgische ambtenaren dan toch een pluimpje ?

 • no-profile-image

  koetje

  Wat mij betreft mochten ze die toeslagen allemaal wel in hun ...douwen.Stel maar minimum-prijzen in,
  gebaseerd op de kostprijs en gebruik dat geld maar voor de minima die niet rond kunnen komen.Bah,op je knietjes voor die bureaucraten,zover zijn we gezonken.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.