Home

Achtergrond 185 x bekeken 2 reacties

EU-Commissie laakt handelsprotectionisme door crisis

Veel maatregelen die landen hebben genomen om de eigen economie te beschermen sinds de economische crisis uitbrak in 2008 hebben inmiddels een semi-permanent karakter gekregen.

Dat constateert de Europese Commissie in een nieuw rapport, dat vandaag is gepubliceerd. Deze vormen van protectionisme belemmeren het herstel van de economie. Volgens het rapport zijn sinds 2008 meer dan 330 handelsbeperkende maatregelen ingesteld, waarvan sindsdien slechts 10 procent weer is opgeheven. Rusland wordt aangemerkt als grootste boosdoener.

Handelscommissaris Karel De Gucht roept op om de handelsbelemmeringen zo snel als mogelijk weer op te heffen. De komende top van de G20, waar de belangrijkste economieën vertegenwoordigd zijn, moet op dit punt "leiderschap vertonen", aldus De Gucht. De top vindt 11 en 12 november plaats in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    contente

    Maar wat goed dat hier de Boer beschermd wordt tegen goedkope en misschien wel slechte kwaliteit van ver weg. Dus laat de quota s a.u.b. blijven na 2014.

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Tja hier kun je zien hoe naief ze in Europa zijn. Als het goed gaat wil men wel samenwerken, maar als het slecht gaat dan geld eigenbelang eerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.