Home

Achtergrond 143 x bekeken

EHBO-post voor gewonde Groningse stappers

De gemeente Groningen gaat onderzoeken of het mogelijk is om 's nachts in de weekenden een EHBO-post in het stadscentrum te plaatsen voor de behandeling van slachtoffers van uitgaansgeweld.

Dat meldde burgemeester Rehwinkel van Groningen donderdag. De gemeente komt met het plan nadat uit onderzoek gebleken was dat het aantal geweldsincidenten in de Groninger binnenstad in drie jaar tijd met 12 procent is gestegen.

Volgens Rehwinkel zou een EHBO-post met name uitkomst moeten bieden voor lichtgewonde stappers, die vaak ook nog eens erg dronken en slecht aanspreekbaar zijn en voor wie de ambulance niet uitrukt. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met snijwonden, een hersenschudding of een verzwikte enkel, zegt hij.

Nu nog moeten deze gewonde vechtersbazen zichzelf redden en zelf een manier zien te vinden om in het ziekenhuis te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.