Home

Achtergrond 172 x bekeken 6 reacties

Duizenden tegen bezuinigingen kinderopvang

GroenLinks heeft inmiddels 58.000 handtekeningen opgehaald tegen de door dit kabinet geplande bezuinigen in de kinderopvang. Dat liet Ineke Gent, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, zaterdag weten.

Zaterdag haalden vrijwilligers van de partij door het hele land zevenduizend handtekeningen op straat op.

De partij begon de actie tegen de voorgenomen bezuinigingen op de kinderopvang onlangs. Het kabinet wil opnieuw flink gaan snijden in de vergoeding voor de kinderopvang, een doorn in het oog van onder meer GroenLinks. "Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is’’, aldus de partij. "Het zorgt voor veel onrust bij jonge gezinnen; arbeid en zorg wordt zo wel heel moeilijk te combineren’’, aldus Van Gent.

Ze biedt de handtekeningen op 22 november aan minister van Sociale Zaken Henk Kamp aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  burger

  Kinderopvang moet voor iedereen toegankelijk blijven, niet alleen hoge inkomens. Indien de overheid het nodig acht, dat vrouwen aan het werk gaan, moet men nu niet opeens hierop gaan bezuinigen

 • no-profile-image

  sjeng

  je moet of kinderen maken en zelf opvoeden of geen kinderen nemen. Waarom wil iemand kinderen om anderen te laten opvoeden? Dat de samenleving daarvoor moet opdraaien neem ik dan nog niet eens mee.
  De maatschappij is zo verziekt omdat de kinderen zoveel door vreemden worden opgevoed. Deze hoeven niet voor de ellende op te draaien als het kind later verdorven is of op het verkeerde pad terecht komt. En dan het verantwoordelijkheidsgevoel van de jeugd van tegenwoordig. Deze is ver te zoeken. Dit vind ik niet gek met de moderne ouders van tegenwoordig. Deze ontlopen hun verantwoordelijkheid door hun kinderen in handen van derden te geven. Zo hebben ze een goed voorbeeld.
  Niet bezuinigen op kinderopvang, maar afschaffen.

 • no-profile-image

  Anneke

  Vroeger was er geen kinderopvang en toch deugen veel volwassen niet, ik snapt dus niet hoe dat komt. De maatschappij spoort vrouwen aan tot werken, dan moeten er ook voorzieningen zijn die dat mogelijk maken. B.v. betere schooltijden, zodat er niet 4 keer per dag heen en weer gefietst hoeft te worden. Ook nu betalen ouders zelf een redelijk bedrag en dat vind ik terecht. Een maatschappij kan niet zonder kinderen.

 • no-profile-image

  Leen

  De wetgeving rond "Kinderopvang" heeft ons land de meeste miljonairs opgeleverd. Ten koste waarvan? Juist, ten koste van de samenleving. Echt PvdA beleid (Sharon Dijksma bedankt!). Het wordt tijd om de hele boel eens opnieuw op poten te zetten zònder al die hoge eisen en tegen normale tarieven. Wat we nu hebben is absurd.

 • no-profile-image

  Henk en Ingrid

  Het is gewoon een rekensom, als je niet genoeg verdient om de kinderopvang te betalen, dan moet je gewoon op je eigen kinderen gaan passen of een goedkopere oplossing zoeken. De samenleving hoeft daar toch niet voor op te draaien

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  ATTENTIE: LAATSTE NIEUWS. Het vaticaan wil graag de totale kinderopvang van de EU gaan financieren. Plus de pastorale nazorg!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.