Home

Achtergrond 397 x bekeken

Duitsers lanceren gezondheidscertificaat biggen

Een aantal Duitse producentenverenigingen (pv's) lanceert in samenwerking met het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) een certiciferingssysteem voor biggen.

Een organisatie met de naam Tiergesundheitsagentur (Tiga) zal de rechten beheren. De pv's hebben Tiga speciaal voor dat doel opgericht. "Daarmee krijgt het Deense voorbeeld en het Nederlandse model een transparante tegenhanger in Duitsland", licht het DRV toe.

Aan de voorbereiding is diverse jaren gewerkt, mede met innovatiesubsidie van de landelijke overheid in Berlijn. De deelnemende pv's zijn onder meer de Erzeugergemeinschaft für Qualitätsferkel in Raum Osnabrück (EGF), de Erzeugergemeinschaft für Qualitätstiere Syke-Bassum (EQF) en Viehvermarktung Walsrode-Visselhövede. De gezondheidsinformatie die Tiga gaat verzamelen en documenteren voor de biggenleveranciers, zal ook op internet worden ondergebracht. Het gaat daarbij om gegevens over ziektes als PRRS, salmonella en dysenterie. Desgewenst kan ook de status inzake mycoplasma, APP en Rhinitis worden gecertificeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.