Home

Achtergrond 179 x bekeken

Duitse springruiters winnen goud

De Duitse springruiters hebben woensdagavond (plaatselijke tijd) bij de Wereldruiterspelen in Lexington voor de negende keer de landenwedstrijd van een WK gewonnen.

De formatie die het goud binnenhaalde bestond uit Janne-Friederike Meyer, Carsten-Otto Nagel, Marcus Ehning en Meredith Michaels-Beerbaum.

Het zilver ging naar Frankrijk, brons was voor Belgie. Jos Lansink maakte met Valentina van ’t Heike deel uit van de Belgische formatie. De voormalige Nederlander, titelverdediger in de individuele wedstrijd, bleef woensdag met Valentina van ’t Heike twee keer foutloos.

De Duitse formatie van bondscoach Otto Becker was superieur bij de wedstrijd in de Amerikaanse staat Kentucky. Nog voor de laatste ruiter in de ring verscheen was de zege al zeker. De Duitsers volgden Nederland op, dat vier jaar geleden in Aken de beste was. Oranje speelde nu geen rol van betekenis.

In haar land van oorsprong forceerde Michaels-Beerbaum als derde starter met Checkmate de beslissing. ”Fantastisch”, reageerde de geboren Amerikaanse. ”Ik wist dat ik de zege zeker kon stellen. Dat was vervolgens ook mijn doel. Het is geweldig dat het uitgerekend hier in de Verenigde Staten voor mij is gelukt.”

De landenwedstrijd bestond uit drie onderdelen. In het eerste deel ging Duitsland matig van start. Vanaf dag twee kwam het herstel. ”We zijn rustig gebleven en heel sterk terug gekomen”, aldus Becker. ”Aanvankelijk zag het er naar uit dat het heel moeilijk zou worden, maar per ronde werden we beter. Ik denk niet dat op deze zege ook maar iets is af te dingen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.