Home

Achtergrond 261 x bekeken

Drank goedkoper dan water in Nieuw-Zeeland

Alcohol is goedkoper dan water in Nieuw-Zeeland, toont een studie die vrijdag is uitgekomen. Melk is wel goedkoper dan de drank.

Wijn kost er slechts 30 eurocent vergeleken met 32 cent voor een flesje water van een kwart liter.

De studie van de Otago University, gepubliceerd in het New Zealand Medical Journal, toont dat de prijs van wijn was gekelderd in de laatste jaren door een overvloed aan druiven. ”Onze analyse suggereert dat alcohol nu waarschijnlijk het goedkoopste pepmiddel is in Nieuw-Zeeland”, aldus professor Nick Wilson, die hier erg bezorgd over is. ”Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt duidelijk dat goedkope drank een factor is bij het comazuipen door jongeren en de toenemende gezondheidsschade door drankmisbruik in het algemeen.”

De onderzoekers pleiten voor accijns, minimumprijzen en reclameverboden op alcoholhoudende dranken, net als bij tabak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.