Home

Achtergrond 178 x bekeken

Donner houdt vast aan hogere AOW-leeftijd

Tot op zijn laatste werkdag als minister van Sociale Zaken ijvert Piet Hein Donner voor een hogere AOW-leeftijd.

In een brief aan de Tweede Kamer zet hij woensdag uiteen hoe zo snel mogelijk de AOW-leeftijd verhoogd kan worden om de financiële problemen van pensioenfondsen aan te pakken.

Donner doet aanbevelingen over hoe al ingediende voorstellen van het vorige kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie voor verhoging van de AOW-leeftijd en flexibilisering van de oudedagsvoorziening aangepast kunnen worden aan het pensioenakkoord van werkgevers en vakbonden.

Zo vindt Donner dat een onafhankelijke instantie betrokken moet worden bij de koppeling van de pensioenleeftijd aan de stijgende levensverwachting. Ook moet voorkomen worden dat mensen die met een lagere AOW-uitkering toch op 65 jaar met pensioen gaan, een beroep doen op de Bijstand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.