Home

Achtergrond 161 x bekeken

Dodental tsunami loopt op tot meer dan 400

Het dodental als gevolg van de tsunami in Indonesië maandag is opgelopen tot 408.

Dit is vandaag van een officiële bron in het Aziatische land vernomen. 303 mensen staan nog te boek als vermist.

Maandag overspoelde na een aardbeving een tsunami de afgelegen Mentawai-eilanden bij West-Sumatra. Golven van zeker 3 meter hoog zaaiden dood en verderf, met name op de eilanden Noord-Pagai en Zuid-Pagai. De Mentawai-archipel telt circa zeventig eilanden en ligt ongeveer 150 kilometer uit de kust van Sumatra.

De tsunami heeft hele dorpen weggevaagd. Bijna 13.000 daklozen zijn ondergebracht in provisorische kampen. De eilanden zijn moeilijk bereikbaar. "De hulpverleners hebben bij gebrek aan vervoer grote problemen'', aldus de gouverneur van West-Sumatra, Irwan Prayitno. Op de getroffen eilanden heerst gebrek aan hulpverleners, boten, benzine, lijkzakken, medicijnen en andere hulpgoederen. In het getroffen gebied hangt een ondragelijke geur van rottende lijken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.