Home

Achtergrond

Docenten kijken argwanend naar nieuw kabinet

Het kabinet-Rutte en de twee bewindslieden op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen worden met argusogen bekeken door docenten en schoolmanagers.

Ongeveer de helft geeft aan vertrouwen te hebben in het nieuwe kabinet en de nieuwe minister en staatssecretaris. Dat blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd onder zo'n twaalfhonderd docenten en schoolmanagers in het basis- en voortgezet onderwijs. Een kwart van de respondenten uit het basisonderwijs geeft aan geen vertrouwen te hebben in het kabinet. In het voortgezet onderwijs gaat het om 40 procent.

Minister Marja van Bijsterveldt krijgt weinig vertrouwen van docenten en managers uit het voortgezet onderwijs: 37 procent geeft aan geen vertrouwen te hebben, 15 procent heeft weinig vertrouwen. Staatssecretaris Halbe Zijlstra krijgt van de meeste respondenten 'het voordeel van de twijfel'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.