Home

Achtergrond

Dierenpark Emmen wil miljoenen voor nieuwbouw

Dierenpark Emmen begint volgend jaar met de bouw van een nieuwe dierentuin op de Emmer Es aan de rand van de stad.

Om het eerste gedeelte van het nieuwe park te realiseren, is nog 120 miljoen euro nodig. Dat heeft de directie dinsdag bekendgemaakt.
Het dierenpark is op zoek naar investeerders. Het eerste deel van de nieuwe dierentuin wordt 22 hectare groot en moet in 2015 klaar zijn. Het project kost ongeveer 190 miljoen euro. De verkoop van de grond van het 'oude' park in het centrum van Emmen, levert vermoedelijk tussen de 60 en 70 miljoen euro op.

Wanneer met de bouw van het nieuwe park wordt begonnen en wat de totale kosten van het gehele project zijn, wil de directie niet bekendmaken. "We weten wel dat de nieuwe dierentuin in zijn geheel niet voor 2019 klaar is.''

Volgens de directie van Dierenpark Emmen vallen de bezoekersaantallen in 2010 wederom zwaar tegen. Geschat wordt dat er dit jaar 700.000 mensen naar de dierentuin komen. Er moeten "drastische maatregelen'' genomen worden om de daling tegen te gaan. Gedacht wordt aan een nieuwe attractie. De directie wil graag leeuwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.