Home

Achtergrond 267 x bekeken 3 reacties

Dierenbescherming blij met dierenagenten

De Dierenbescherming is voor de plannen van het nieuwe kabinet om een dierenpolitie in het leven te roepen.

Extra middelen voor de handhaving van dierenwelzijn zijn zeer welkom, zei een woordvoerder vandaag. De Dierenbescherming pleit wel nadrukkelijk voor samenwerking met haar eigen inspectiedienst, die over een grote kennis beschikt.

Volgens de woordvoerder gaan de vijfhonderd beoogde dierenagenten onder het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vallen. Over de invulling van de functie is verder niets bekend. De Dierenbescherming geeft de nieuwe regering als advies een landelijke officier van justitie voor dierenwelzijn aan te stellen.

"Dierenbeulen'' die in herhaling vallen, moeten zwaardere straffen krijgen dan nu het geval is, vindt de Dierenbescherming. Nu gaat de mishandelaar met een lichte straf naar huis. Ook is een houdverbod wenselijk, als mensen verschillende keren gepakt zijn voor dierenmishandeling.

De organisatie is niet te spreken over de passage in het regeerakkoord over de intensieve veehouderij. "Daar doet het kabinet een stap terug.'' Alles waarin Nederland op dit punt voorop loopt op de Europese regelgeving, wordt volgens het regeerakkoord verwijderd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim

  Als veehouder ben ik hier ook blij mee, ik ga er van uit dat wat ik nu soms zie als ik in de stad kom tot het verleden gaat behoren, zoals het houden van drie herders honden en een jack russel in een flat met een balkon van 6 vierkante meter en de eigenaren de hele dag van huis zijn vermagerde katten tussen de flats op zoek naar wat eetbaars konijnen als speelgoed voor de kinderen en als we er op uitgekeken zijn dumpen we het zieke dier toch in het plantsoen etc.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik ben er ook blij mee, kunnen eindelijk figuren als Frans Vera opgepakt worden voor het laten creperen van zijn dieren in de Oostvaarders plassen.
  Het is een prima zaak dat geen extra regels bovenop de europese regelgeving worden gezet. Nederland als gidsland? Laat me niet lachen. Nederland is een pauperland met achterstandsbuurten, staatsbanken en een enorm overheidstekort

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo werkt dat helaas niet Melkveehouder. De dieren in de Oostvaardersplassen zijn niet van Frans Vera, maar in feite van ons allemaal. Want het gebied wordt beheerd door het Zelfstandig Bestuurslichaam Staatsbosbeheer, maar grond, moeras, water, gebouwen en dieren zijn en blijven van de Staat der Nederlanden. En probeer als diender die dierenbeul maar eens op de bon te slingeren!

Of registreer je om te kunnen reageren.