Home

Achtergrond 10 reacties

Dienst Regelingen stelt controle I&R stallijsten uit

Dienst Regelingen (DR) stuurt alle schapen- en geitenhouders begin 2011 een overzicht van de geregistreerde dieren.

Op deze manier kan gecontroleerd worden of de registratie klopt me het werkelijke aantal dieren. De novembertelling is vanwege het nieuwe registratiesysteem volgens DR overbodig geworden en is vervallen.

Eerder meldde DR dat de lijsten al dit najaar zou worden verstuurd. Op deze manier zou de elektronische database worden opgeschoond. Verwacht wordt echter dat dit najaar nog veel dierverplaatsingen plaats vinden, onder andere in verband met het offerfeest, wat de controle bemoeilijkt. Daarbij werd eerder al bekend dat er nog steeds problemen zijn met de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het nieuwe systeem.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte sste nh,dit probleem is voor mij dan weer nieuw,omdat dit bij mij geen problemen gaf.Zo zie je maar weer het systeem bevat/bevatte nog veel kinderziektes,en was/is dus eigenlijk nog niet praktijkrijp[met dank aan alle deelnemende partijen in de pilot].Rein de vos,jij loert op een kip in het bos,echter dit zijn de overbekende boskippen en daar mogen vossen niet aankomen omdat die alleen door de jagers mogen worden verschalkt[zij betaalden immers ook de opfok][zie andere fora zoals:politie neemt 130 fazanten],ik heb nog wel een tip voor jou,volgens herkauwer e.c. bent u met uw familie in staat om hier in friesland het probleem van de overzomerende ganzen op te lossen,dus ik zou zeggen kom toch dat bos uit.mvg jvf p.s. wel nog een kleine waarschuwing veel van mijn collega,s zijn het met de zienswijze van herkauwer c.s. niet eens.

 • no-profile-image

  rein de vos

  Ik registreer alleen loslopende beesten die een goede prooi kunnen zijn

 • no-profile-image

  schapenboer

  Als D.R. zegt dat de I&R data base niet klopt, ga er dan maar vanuit dat het een puinzooi is.
  De dierheffing is gebaseerd op de novembertelling van D.R..
  Hoe kun je een heffing opleggen als de organisatie die de novembertelling uitvoert zelf zegt dat er niets van klopt!!!!

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte Demeter,vriendelijk dank voor uw reactie,met name de laatste zin.U begrijpt nu waarschijnlijk ook wel waarom ik op uw eerste reactie reageerde,omdat de investering in het systeem[oormerken 1500 euro, en ik krijg te zijner tijd ook nog een notat om dit systeem mee te financieren] bij de "grotere" schapenhouders wordt gedeclareerd,moeten wij er ook nog voor zorgen dat ook de geboorte data kloppen,zoniet dan krijgen we geen compensatie[subsidie],maar mogen we wel de nota,s betalen.Het niet kunnen afzetten van mijn product [lammeren] voor een eerlijke prijs is voor mij dus nogal zwaarwegend omdat ik geen alternatief heb[melk].Positief gereageerd:helaas zijn er op agd nogal wat personen die blijkens hun reacties wel voeding,doch geen opvoeding tot zich hebben genomen.mvg en veel goeds zowel zakelijk als prive gewenst.jvf

 • no-profile-image

  Demeter

  U argument is duidelijk doch mijns inziens niet steekhoudend althans wat betreft mij eigen schapen. Al heb ik er lang zoveel niet als u. Ik gebruik ze voor het naweiden. Heb alle schapen voorzien van nieuwe merken. Kon daarna in 1 keer alles aanklikken nadat ik 1 geboortedatum had in gebracht. Was voor mijn bedrijf echt een eitje. Heb er nog geen kwartier over gedaan, maar nogmaals u hebt veel meer schapen. Het is wel slechts 1 keer, daarna is het een kwestie van bijhouden. Was eerst ook lastig toen we de inhaalslagmerken in de koeien moesten plaatsen. Toch hartstikke mooi dat wij in ieder geval zover zijn. Fijn dat u gereageerd hebt op een positieve manier. Succes met uw bedrijf.

 • no-profile-image

  SS

  I&R juist opgeven was niet eenvoudig. Met de nieuwe nummers (elektronisch) lukte het niet om een geboortedatum in te voeren die voor de productiedatum van de elektronische nummers lag !?! dus alle omgenummerde ooien (>1 jaar oud) op 1-1-2010 gezet, zoals in het voorbeeld-bulletin stond. Omnummersubsidie aangevraagd, als ze het niet geloven dat ze omgenummerd zijn mogen ze komen kijken; daanaast zijn afgevoerde dieren (oud & jong) afgemeld bij infoschaap.nl met elektronisch nummer. Wat wordt trouwens de nieuwe peildatum?

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte demeter,heb zelf ook schapen,maar om nu te moeten boeten voor de [hobby]dierhouders die hun zaakjes nog niet geregeld hebben [om wat voor reden dan ook],daar bedank ik voor.Ik heb alle dieren elektronisch gemerkt[dus ook de oudere]en voor 1-7-10 aangemeld,om dan nu geen normale prijs te kunnen beuren door het toedoen van anderen:ik weet niet maar het lijkt mij wat krom.mvg jvf

 • no-profile-image

  Demeter

  Het registreren stelt helemaal niets voor zoals je inmiddels hebt ervaren JVF. DR kan er ook niets aan doen dat het niet loopt. Maar wel onze collega's die de boel lopen te frusteren. Denk toch wel dat dit de oplossing is, omdat het voor iedereen dan weer goed duidelijk is dat de markt in Nederland zelf voor schapen marginaal is. Ik zou zeggen collega's even een half uurtje achter de PC en het is klaar.

 • no-profile-image

  Demeter

  Tot alles geregeld is geen export van levende schapen en schapenvlees. Denk dat het dan zomaar klaar is bij onze collega's die in de kont hangen

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte Demeter,Dat het registreren niks voor stelt,hoort u mij niet zeggen.Ik ben danwel geen computernerd,maar ik red mij redelijk,ben zeker geen digibeet.Het correct registreren heeft mij toch wel de nodige uurtjes gekost,echter daar hebben we wel tijd voor gekregen,en er werd ook niet vewacht dat e.e.a. in een keer geheel foutloos zou zijn.Het maakt natuurlijk ook verschil hoeveel dieren en mutaties het betreft,en over welke middelen de houder beschikt[computer/managementprogramma/reader].
  Ikzelf heb een computer met man. progr.,maar dat was geen garantie dat alles makkelijk verliep,omdat ik naast registatie bij LNV ook het systeem moest omzetten naar de elektronische merken.Wat DR betreft:ik verwijd LNV/DR en de andere partijen die hebben deelgenomen aan de pilot wel[zie ook:lto:plannen ciolos op deze site],dat er nog veel kinderziektes in het systeem zitten/zaten,en dat zij[LNV]een zg controlegetal hebben ingevoerd,waardoor het man. progr. ontregeld raakt.Het zal u inmiddels duidelijk zijn dat het bij mij
  [meer dan 225 fokooien plus bijbehorende lammeren],geen kwestie van een half uurtje was.Een door mij gemaakte fout,kon ik niet herstellen en na tel. contact bleek ook LNV dit niet te kunnen,wel werd mij toegezegd dat men er aan ging werken en dat men mij hierover terrug zou bellen.En ere wie ere toekomt:het heeft een paar maanden geduurt,maar men heeft wel woord gehouden,waarna ik de onjuiste meldingen kon intrekken.Tot slot wat doen we hieraan?,welnu als bij slachthuizen/verzamecentra enz niet geregistreerde dieren worden geweigerd,dan heeft alleen de veroorzaker er last van en de ander niet.Ook lijkt het mij niet verstandig om zaken steeds weer uit te stellen,dit geeft alleen maar langer ergernis.mvg jvf

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.