Home

Achtergrond 13 reacties

Demonstrante doet aangifte tegen politie

Een 19-jarige demonstrante die vrijdag gewond raakte aan haar hoofd bij een demonstratie tegen de kraakwet, doet aangifte tegen de politie.

Haar advocaat, Willem Jebbink, zei maandag dat zij aangifte zal doen van zware mishandeling en poging tot doodslag.

”Momenteel wordt zij verzorgd door haar moeder. Ze moet nog twee weken rust houden”, aldus Jebbink. Volgens de advocaat is zijn cliënte er slecht aan toe. ,Zij heeft een scheur in haar schedel, verwondingen aan haar voorhoofd en neus en diverse blauwe plekken.”

Een demonstratie die vrijdag aanvankelijk vreedzaam begon in Amsterdam, mondde uit in rellen. Tientallen mensen demonstreerden tegen het kraakverbod dat 1 oktober is ingegaan.

Volgens haar advocaat is er ’buitenproportioneel geweld’ gebruikt tegen zijn cliënte. ”Ze liep voorop in de demonstratie en zag een groep ME’ers met knuppels en paarden op zich afkomen”, vertelt Jebbink. ”Ze is tegen de grond geslagen, bijgekomen op straat en vervolgens afgevoerd naar het politiebureau.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  Actievoeren moet je aan beroeps overlaten. Ze had beter bij moeder thuis gebleven. Als je ergens niet me eens bent in dit land moet je eerst de juridische weg nemen. Nu doet ze dat achteraf.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Katja, opgesloten in een hok van 2 x 2 ? Mag dat wel in het kader van studentenwelzijn.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De tijd van pappen en nathouden is voorbij Katja, wen er maar vast aan. De onrendabelen in deze samenleving krijgen het erg moeilijk......

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  De lange arm van de wet blijkt soms gevaarlijk moorddadig te zijn!

 • no-profile-image

  gert

  Stond met de neus vooraan,lekker stoer !!!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Zo zeg, de agd-riolen gane weer open. Zeg boerenpummels, weten jullie feitelijk wel dat die krakers juist de stadsverpaupering tegengaan door panden te bewonen die puur voor speculatie tientallen jaren leegstaan. Als jullie het normaal vinden dat dienders een meisje in elkaar meppen en een schedelbasisfractuur slaan, dan horen vanzelf jullie en niet dat kind opgepakt te worden.

 • no-profile-image

  Leen

  "Ze liep voorop in de demonstratie en zag een groep ME’ers met knuppels en paarden op zich afkomen" .... Hoe dom kun je zijn? Studeer nog maar even door kind, maar wel betalen voor je woonruimte hoor!

 • no-profile-image

  gr

  Risicovolle demonstratie,je kunt er beter wegblijven ,geweld is wel bekend bij deze acties

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Heerlijk weer. De PVV moerasdampen stijgen weer op.......

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Melkveehouder, wat weet jij nou helemaal van de kraakbeweging? Daar zitten heel veel studenten en werkende jongeren hoor. Ook wel junks en werklozen, maar zo zit deze maatschappij nou eenmaal in elkaar. Probeer als jongere maar eens een betaalbaar hok van 2x2m in Amsterdam te vinden. Als dat al lukt dan mag je minstens 400 euro per maand dokken. Dat heeft niks met onrendabelen te maken, maar alles met huizenmelkers, vastgoedhandelaren en projectontwikkelaars. Dat heeft ook niks van doen met links of rechts. Want wie is er nu ook alweer burgemeester daar? En van welke partij? Juist, dat wilde ik maar zeggen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Pech gehad zou ik zeggen. Hoewel ik kan zien dat het schrijnende woonruimtetekort erg lastig is geeft dat niemand het recht om zich dan maar het eigendom van iemand anders toe te eigenen. De huizen blijven hoogstwaarschijnlijk leeg omdat er onder de nederlandse wetgeving moeilijk van huurders af te komen is. Van andermans eigendom hoor je gewoon af te blijven.

 • no-profile-image

  Burger

  Problemen kun je ook zelf opzoeken. Letterlijk en figuurlijk: eigen schuld, dikke buld! Blijf lekker thuis..

 • no-profile-image

  Patrick

  Zie onderstaand stukje in het Parool.
  Wat de politie deed was zoals het lijkt, bewust de demonstratie uit de hand laten lopen, het was niet nodig en liep al op zijn einde. De politie blokkeerde een straat aan de voorkant, van achter kwamen ze met een levens gevaarlijke charge met paarden de groep in rijden. Deze vrouw stond vooraan een spandoek vast te houden, en de ME ging volkomen bewust bruut los met het snoeihard inhakken op mensen. Na dat ze afgevoerd was heeft de politie haar niet met noodzakelijk medische hulp geholpen. Nee, ziekenhuis opname met deze zware hoofdwonden werd haar afgeraden. Geen enkel vijand, behalve onze eigen politie lijkt het, ontzegt gewonde tegenstanders de noodzakelijke medische hulp, diep triest.
  http://www.parool.nl/parool/nl/6/WONEN/article/detail/1027034/2010/10/04/Krakersrellen-Zes-ME-ers-sloegen-met-knuppel.dhtml

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.