Home

Achtergrond 334 x bekeken

Deltamilk verhoogt melkprijs met 82 cent

Zuivelcoöperatie Deltamilk heeft haar melkprijs over de maand oktober verhoogd met 82 cent naar € 34,72 exclusief btw per 100 kilo melk.

Dat meldt de onderneming. Deze prijs geldt bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Van deze prijs gaat nog 7 cent PZ-heffing per 100 kilo af. De gemiddelde melkprijs van Deltamilk sinds april 2010, ligt op € 33,10 per 100 kilo exclusief btw.

De coöperatie geeft aan ernaar te streven een zo constant mogelijk melkprijs uit te willen betalen. Schommelingen in de inkomsten van de leden zouden nadelig zijn voor hun cashmanagement. Daarom werkt de onderneming op het moment niet met seizoensheffingen en seizoenstoeslagen. Tot nu toe ziet Deltamilk volgens voorzitter Teunis Sterk geen aanleiding om dat systeem in gebruik te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.