Home

Achtergrond 246 x bekeken 3 reacties

Delegatie VS kijkt naar techniek Nederlandse kassen

Tien Amerikaanse en Canadese vakjournalisten, wetenschappers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn maandag begonnen aan een vijfdaagse tour in de Nederlandse glastuinbouw.

Doel is de meningmakers uit deze landen te confronteren met de vooruitstrevende techniek in glastuinbouw. De delegatie komt op uitnodiging van de Nederlandse overheid, maar moet als tegenprestatie een weblog bijhouden op www.thesustainabilityinitiative.org.

Tom Karst, redacteur van The Packer, was de eerste met een reflectie op de eerste bezoeken, maandag aan het Improvement Centre in Bleiswijk. Hij is onder de indruk. "De kennis van kassen in Nederland is ongelooflijk. Vandaag zagen we duizelingwekkende aspecten van toegepaste kastechnologie, pilotprojecten om kassen energieneutraal te maken, maar ook gerobotiseerde tomatenplukkers en gebruik van LED-verlichting."

De onderzoekers volgen een vijfdaagse rondleiding langs kassenbouwers, teeltbedrijven, zaadbedrijven en onderzoekscentra.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Als de vakjournalisten de nieuwste technologische diervriendelijke duurzame intensieve veehouderij technieken zien,worden ze helemaal horende dol!

 • no-profile-image

  Han

  Goede reclame voor de kassenbouwers en kassen inrichters. Helaas voor onze tuinders gaat hun technische voorsprong hiermee verloren. Zo gauw we allemaal dezelfde snufjes in de kassen stoppen zal de kostprijs elkaar tot op tienden van centen naderen en dus heeft de Nederlandse tuinbouw geen voorsprong meer. onze tuinders betalen het leergeld en daarna kan de concurent et pijnloos toepassen.

 • no-profile-image

  Rode Paprika

  Die Canadezen zullen wel in de Paprikaindustrie gaan kijken. Kunnen ze gelijk zijn waarom ze een paar seizoenen zo genaaid zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.