Home

Achtergrond

Dekker reist begin november verder

Zeilmeisje Laura Dekker vervolgt begin november haar grote wereldreis.

Dat meldde zij gisteravond in De wereld draait door. Zij reist dan van de Canarische eilanden, waar zij nu al ruim een maand bivakkeert, naar de Kaapverdische Eilanden.

Het is de bedoeling dat zij in december begint aan de grote oversteek van de Atlantische Oceaan. Zij wil wachten tot het orkaanseizoen voorbij is. "Ik weet heel goed wat ik moet doen als ik een orkaan tegenkom'', stelde zij in DWDD. "Maar heel veel zin heb ik daar niet in.''

Dekker (15) stelde verder zich niet eenzaam te voelen en veel nieuwe mensen te leren kennen in de niet nader genoemde haven waar zij nu ligt. Verder stelde het meisje braaf elke dag haar huiswerk te doen.

Het beroemde zeilmeisje wil graag de jongste zeiler ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Het record waar de puber op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.

Sinds haar aankomst op de Canarische Eilanden eind augustus heeft Laura weinig meer van zich laten horen. Het bedrijf MasMedia zou voordat de puber de oversteek van de Atlantische Oceaan begint camera's op haar boot Guppy installeren die de hele reis moeten gaan registreren. Deze beelden worden verkocht aan elke partij die hier geld voor biedt, zo meldde het bedrijf MasMedia, dat de rechten exploiteert, eerder.

De VARA liet echter donderdagavond weten voor het optreden van Dekker in DWDD geen geld te hebben betaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.