Home

Achtergrond

De juiste vliegroute

Als het koud wordt gaan trekvogels naar een warmer gebied. Daar gaan ze overwinteren. In de lente komen ze weer terug. Elk jaar opnieuw. Maar hoe vinden de vogels de weg, zonder landkaart? Je leest er alles over in Boerderij nr. 3.

Vreemde verhalen
Vroeger wisten mensen niet waar de zomervogels bleven en waar de wintervogels vandaan kwamen. Ze verzonnen de gekste verhalen. Zo dachten ze dat vogels naar de maan vlogen of een winterslaap hielden. Van zwaluwen werd gedacht dat ze zich ingroeven in de modder om te overwinteren. Van sommige vogels dachten de mensen dat ze veranderden in vissen! Nu weten we dus dat die verhalen niet kloppen. Vogels trekken in de zomer of winter weg naar andere gebieden.

Heb je vragen over trekvogels? Check dan de website van Vogelbescherming Nederland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.