Home

Achtergrond

Dahlia 'Happy Butterfly' gedoopt

Gravin Bettina Bernadotte van het bloemeneiland Mainau in de Duitse Bodensee heeft de Dahlia ‘Happy Butterfly’ van de Firma van der Vlugt gedoopt.

De doop vond plaatst in de rijk bloeiende dahliatuin van het Duitse bloemenpark. Dahlia ‘Happy Butterfly’ is een nieuwe aanwinst in de groep ‘decoratief’. De plant bloeit met circa tien centimeter grote bloemen en kenmerkt zich door oranjerode strepen in gele bloembladen. Deze zomerbloeiende bloem wordt zo’n zeventig centimeter hoog.

Al jaren sturen dahliaveredelaars in samenwerking met het IBC nieuwe soorten naar het bloemeneiland van de familie Bernadotte. De dahlia’s worden daar geplant en geshowd aan het publiek. Jaarlijks trekt het park tussen de 1 tot 1,5 miljoen bezoekers. De 12.000 bloeiende dahlia’s - samengesteld uit ruim 250 cultivars - vormden een indrukwekkende kleurenpracht, een ware bloemenzee.

Leo van der Vlugt en Gravin Bettina Bernadotte tijdens doop van de dahlia ‘Happy Butterfly’

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.